Hirmagazin.eu
Főoldal » Salvini: Nem migráció, hanem káosz van Lampedusán
Külföld

Salvini: Nem migráció, hanem káosz van Lampedusán

Tarthatatlannak nevezte a migrációs és egészségügyi helyzetet Matteo Salvini, az olasz ellenzéki Liga párt vezetője Lampedusa migránsközpontjában csütörtökön, hangoztatva, hogy a szigeten „nem migráció, hanem káosz” van.

Matteo Salvini szenátor, az olasz ellenzéki Liga párt vezetője (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami)

Matteo Salvini a lampedusai regisztrációs központban tett látogatása után az újságíróknak azt mondta, hogy a kevesebb mint százfős táborban nyolcszáz embert látott.

„Mindenhol emberek, mindenhol matracok, éjszaka ki is szöknek, ez nem migráció, ez káosz, amikor nyolcszázan vannak a tábor épületei tetején” – jelentette ki a jobboldali Liga vezetője.

Salvini hozzátette, hogy majdnem kizárólag fiatal felnőtt férfiakat látott,

akik – jegyezte meg – látszatra kiváló egészségnek örvendenek. A politikus értesülései szerint év eleje óta szerdán érkeztek a legtöbben egy nap alatt, mivel majdnem harminc hajó és csónak kötött ki a dél-olaszországi szigeten.

„Így nem tud dolgozni az idegenforgalom, szállodák, éttermek, így nem tudnak élni Lampedusa lakosai, így nem tudják ellátni feladatukat a rendőrök és a (migránsokat segítő) önkéntesek sem” – fejtette ki Matteo Salvini. Megjegyezte, nem felel meg a valóságnak, hogy a Lampedusára érkezőket tüzetesen ellenőrzik, valójában a koronavírus-tesztelés csak szerdán kezdődött el.

Matteo Salvini látogatása napján Lampedusa migránstábora és a sziget kikötője is teljesen megtelt. Kevesebb mint két nap alatt 956-ra emelkedett az ott tartózkodó bevándorlók száma. Naponta több száz embert szállítanak át Szicíliába és Dél-Olaszország más térségeibe, de ennél is többen érkeznek Lampedusára. Az emberekkel teli hajók Líbiából és Tunáziából indulnak el.

„Olaszországot szeretni kell, és meg kell védeni, ami az országhatárok védelmét jelenti” – írta közösségi oldalán Matteo Salvini. A politikus a szigetre való indulás előtt kijelentette, hogy a római kormánynak sikerült ismét Európa „menekülttáborává” tennie Olaszországot. Úgy vélte, a kormány bűncselekményt követ el azzal, ha a fertőzött migránsokat széttelepíti Olaszországban.

Luciana Lamorgese belügyminiszter hétfőn ellátogatott a szigetre, ahova addig – július elsejétől számítva – több mint 1400 migráns érkezett.

A belügyi tárca vezetője minél gyorsabb megoldást ígért Salvatore Martello polgármesternek,

aki vészhelyzet kinyilvánítását sürgette a szünet nélküli migráció és az ebből következő egészségügyi helyzet miatt. Giandamiano Lombardo, a lampedusai szállodaszövetség elnöke szerint a sajtónak nem szabad migránsinvázióról írnia, mivel ez elriasztja a turistákat.

„Sokan érkeznek, de a hatóságok munkájának köszönhetően segítséget nyújtanak nekik, regisztrálják, és máshova szállítják őket. A turisták nem látják őket a sziget utcáin, de nagyon komoly problémáról van szó, amely lelkileg is megviseli térségünket” – nyilatkozott Lombardo.

A belügyminisztérium csütörtöki adatai szerint év eleje óta 11 191-en érkeztek Olaszországba a tavalyi ugyanezen időszakban érkezett 3431 migránshoz képest.

Az olasz sajtó kiemelt hírként kezelte csütörtökön egy 24 éves szenegáli férfi letartóztatását, aki július 15-én Milánó egyik parkjában megerőszakolt egy napközben kutyát sétáltató nőt. A tartózkodási engedély nélküli, hajléktalan férfit DNS-vizsgálat alapján tartóztatták le.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Durvul a helyzet Törökországban, tűz alá vették az amerikai követséget

Mazsi

Így áll most az Egyesült Királyság a kilépési folyamatban

Géza

Trump tudja, ki felel a kölni botrányért

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------