Image default
Külföld

Salvini lemondatná a migránspárti polgármestereket! Oszd meg!

Az olasz belügyminiszter nagyon felhúzta magát azon, hogy több olasz városvezető nem tartja be a bevándorlási szabályozásokat

Matteo Salvini belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes több bejegyzést is kitett Facebook- és Twitter-oldalára, melyekben élesen bírálta azokat a polgármestereket, akik az elmúlt években nyerészkedtek az illegális bevándorláson.
Azok az idők elmúltak, mikor Palermo, Firenze és Nápoly pénzt tudott csinálni a migrációból. Azok, akik támogatják a migrációt és a migránsokat, azok egyszerűen gyűlölik az olaszokat
– írta Salvini.

A bevándorlásellenes politikus megígérte, hogy az olasz törvényeknek nem engedelmeskedő városvezetőknek távozniuk kell. Salvini pedig nem viccel, korábban a többi közt illegális bevándorlás pártolásával vádolt Domenico Lucanót, a dél-olaszországi Riace polgármesterét helyezték házi őrizetbe. A bíróság végül ezt feloldotta, de a politikusnak el kellett hagynia a várost.

A parti számotokra befejeződött!
– üzente Salvini azoknak a városvezetőknek, akik kényelmesen berendezkedtek a korábbi olasz kormányok bevándorlást támogató rendszerébe.

A Liga kormánypárt vezetője felszólította a fentebb említett három nagyváros vezetőjét, hogy minél hamarabb mondjanak le. Nápoly, Palermo és Firenze vezetői szerint Salvini migrációt megállító rendeletei alkotmányellenesek, ezért nem támogatják azt, továbbra is kiállnak az illegális bevándorlás mellett.

Az új szabályozás értelmében a migránsok két év helyben élés után nem kaphatnák meg automatikusan a letelepedési engedélyt egy adott városban, azonban ezzel Leoluca Orlando, Palermo polgármestere nem ért egyet, és azt akarja, hogy a szicíliai nagyváros továbbra is megadja az engedélyt az illegális bevándorlóknak. Orlando azt is bejelentette, hogy az alkotmánybírósághoz fordul, mivel szerinte a migrációellenes törvények szabályellenesek.

Olaszországban kisebb pánikot okozott Luigi de Magistris nápolyi polgármester azon döntése, hogy megnyitja a város kikötőjét a Sea Watch nevű Soros-hajó előtt, mely rendszerint Észak-Afrika és Olaszország között taxiztatja a bevándorlókat. A hajó két hete volt a tengeren 32 migránssal a fedélzetén, ugyanis egyik európai nagyváros sem akarta őket befogadni. Mivel dél-európai ország lezárta a kikötőket a civil szervezetek hajói előtt, így hatalmas port kavart a városvezető döntése. Matteo Salvini ezután úgy reagált a közösségi oldalain, hogy Olaszország nem engedi be a hajót, továbbra is zárva tartják a kikötőt a migránshajó előtt.

888.hu

Hasonló hírek

Gyerekeknek szánták a kommunista tömeggyilkost

Edit

Nők az amerikai seregben – korlátozás nélkül!

info

Ezzel robbantották föl az orosz utasszállítót – fotót tett közzé az Iszlám Államű

Edit