Főoldal » Sakál ölt meg egy vadászkutyát Magyarországon
Állatvilág

Sakál ölt meg egy vadászkutyát Magyarországon

A rövidszőrű magyar vizslának esélye sem volt a lesből támadó, kegyetlen ragadozóval szemben.

Szörnyű tragédia árnyékolja be a Dorozsmai Vadásztársaság óévét. Hosszúháti területrészen tartott szombati, hagyományos szilveszteri vadászatukon ugyanis elveszítették kedves kutyájukat, Szikrát, a kiváló vizslát. Az ebet egy sakál gyilkolta meg!

„A Hosszúhát nádasokkal, cserjés, ruderális bozótos részekkel tarkított. A harmadik hajtásban, amely az előző elállóktól alig volt 150 méterre, ifjabb Petrov András kutyája, Szikra, a rövidszőrű magyar vizsla szuka egy árokból lépett fel. A félméteres fűben azonban egy sakál lapult, aki a lendületben, ugrás közben torkon ragadta a mindenki által nagyra becsült, kiváló munkaképességű kutyát. Lövésre egyszerűen nem volt lehetőség – mondta ifj. Petrov András. A sakál a vizsla gégéjét átharapva azonnal nekifordult a puskás hajtósornak. Ám az igen sűrű részek, más kutyák, hajtók miatt érdemi lövést senki sem kockáztatott. A sakál mint a villanás tűnt el a bozótosban. A családot és a vadásztársaságot is nagy veszteség érte, hiszen a hétéves kutya munkája pótolhatatlan. A gyerekekkel együtt nőtt fel, családtagnak számított, kedves, barátságos vadásztárs volt”

– írja Facebook-oldalán a Nimród Vadászújság.

A szomorú eset is bizonyítja, hogy a sakál kíméletlen ragadozó: az ember közelsége, a korábbi lövései sem riasztják el. Ereje, bátorsága és agresszivitása sokkal nagyobb, mint azt általában hisszük, szóval nagyon vigyázniuk kell vele a vadászoknak Magyarországon is.

Nimród, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Majdnem visszavitte a depressziós kutyát a menhelyre, majd elolvasta az előző gazda levelét

Géza

Egy tengeri teremtményért rajonganak a japánok

Edit

Egész életét láncra verve töltötte ez a kutya. Végre eloldozták, nézd meg, mi történt!

info