Hirmagazin.eu
Főoldal » Sakál ölt meg egy vadászkutyát Magyarországon
Állatvilág

Sakál ölt meg egy vadászkutyát Magyarországon

A rövidszőrű magyar vizslának esélye sem volt a lesből támadó, kegyetlen ragadozóval szemben.

Szörnyű tragédia árnyékolja be a Dorozsmai Vadásztársaság óévét. Hosszúháti területrészen tartott szombati, hagyományos szilveszteri vadászatukon ugyanis elveszítették kedves kutyájukat, Szikrát, a kiváló vizslát. Az ebet egy sakál gyilkolta meg!

„A Hosszúhát nádasokkal, cserjés, ruderális bozótos részekkel tarkított. A harmadik hajtásban, amely az előző elállóktól alig volt 150 méterre, ifjabb Petrov András kutyája, Szikra, a rövidszőrű magyar vizsla szuka egy árokból lépett fel. A félméteres fűben azonban egy sakál lapult, aki a lendületben, ugrás közben torkon ragadta a mindenki által nagyra becsült, kiváló munkaképességű kutyát. Lövésre egyszerűen nem volt lehetőség – mondta ifj. Petrov András. A sakál a vizsla gégéjét átharapva azonnal nekifordult a puskás hajtósornak. Ám az igen sűrű részek, más kutyák, hajtók miatt érdemi lövést senki sem kockáztatott. A sakál mint a villanás tűnt el a bozótosban. A családot és a vadásztársaságot is nagy veszteség érte, hiszen a hétéves kutya munkája pótolhatatlan. A gyerekekkel együtt nőtt fel, családtagnak számított, kedves, barátságos vadásztárs volt”

– írja Facebook-oldalán a Nimród Vadászújság.

A szomorú eset is bizonyítja, hogy a sakál kíméletlen ragadozó: az ember közelsége, a korábbi lövései sem riasztják el. Ereje, bátorsága és agresszivitása sokkal nagyobb, mint azt általában hisszük, szóval nagyon vigyázniuk kell vele a vadászoknak Magyarországon is.

Nimród, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Senki sem hitte el neki mit csinál a kutyája mosás közben, ezért készített egy videót! Nem hittünk a szemünknek! – VIDEÓ

Mazsi

Ez a büdös állat kergeti őrületbe egész Budapestet

Mazsi

Így búcsúztak el az ország legsikeresebb mentőkutyájától

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------