Hirmagazin.eu
Főoldal » “Sajnos ilyen áron ismerte meg a falunk nevét az ország” – öt évet kapott a korrupt polgármester, akitől egész Tállya hangos..
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

“Sajnos ilyen áron ismerte meg a falunk nevét az ország” – öt évet kapott a korrupt polgármester, akitől egész Tállya hangos..

A Debreceni Ítélőtábla jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a múlt hónapban Osikát.

A Debreceni Ítélőtábla jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a múlt hónapban Osikát.

illusztráció, blikk

Tállya — Másfél hónapja lázban ég a falu, mert a helyi polgármestert, Osika Józsefet (61) hivatali visszaélésekért és a hatóság félrevezetéséért jogerősen 5 év szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla.

– Hallottam róla, csúnya ügy volt ez. Sajnos ilyen áron ismerte meg a falunk nevét az ország – sóhajtotta Marika néni (68). – Pedig 18 évig volt polgármester, legutóbb senki nem indult ellene a választáson, most majd lesz helyette más.

Marika néni sajnálja, hogy ilyen áron ismerte meg a falu nevét az egész ország./ Fotó: Fuszek GáborMarika néni sajnálja, hogy ilyen áron ismerte meg a falu nevét az egész ország./ Fotó: Fuszek Gábor

A volt polgármestert Táborosi József (52), a Trifecta Wines Kft. ügyvezető igazgatója jelentette fel. Mint a Blikknek elmondta, szőlészetet, borászatot és szállodát szerettek volna üzemeltetni a faluban. Emiatt kereste meg őket a falu első embere.

– Azt kérte, a nevelt fia legyen a munkák kivitelezője. Úgy döntöttem, a fiú inkább alvállalkozóként dolgozzon nekünk. Amikor a polgármester ezt megtudta, éktelen haragra gerjedt. Mindent megtett, hogy megakadályozza a beruházást. Fenyegetett, feljelentést tett a rendőrségen a munkásaink ellen, hogy megverték őt – sorolta az igazgató.

– Pedig négy éve nagy várakozással költöztem Magyarországra, hogy jó borokat palackozzak és színvonalas szállodát üzemeltessek. Erre rögtön az elején találkoztam a magyar valósággal. Szerencsére a bíróság igazságos ítéletet hozott, a beruházás pedig az év végéig elkészül – tette hozzá.

Ezen a beruházáson pattant ki a vita. Az építtető csak alvállalkozóként foglalkoztatta volna a rokont./ Fotó: Fuszek GáborEzen a beruházáson pattant ki a vita. Az építtető csak alvállalkozóként foglalkoztatta volna a rokont./ Fotó: Fuszek Gábor

Bár Osika József a jogerős ítéletet követően lemondott a polgármesterségről, tegnap mégis a volt hivatalában találtuk. – Hogy miért kell börtönbe vonulnom? Nem árulom el – közölte Osika, majd bemenekült a hivatal vécéjébe és magára zárta az ajtót.

Bár a polgármester lemondása óta másfél hónap telt el, az utcán, a kocsmában, a boltban is erről beszéltek az emberek. – Magának kereste a bajt. Nekem e-mailben küldték a hírt, hogy a polgit 5 évre kivonják a forgalomból, megy a börtönbe. Úgy kell neki – mondta a Blikknek Attila (36). – Micsoda dolog ez, Amerikából idejön egy befektető és Osika megfenyegeti, mert nem a fia kapja a zsíros munkát.

A kocsmában Dankó György (61) viszont nem így gondolja. Szerinte nagyon súlyos az ítélet, tény, hogy kevesen kaptak ennyit gazdasági bűncselekményekért, amit az egykori osztálytársára mért a bíróság. – Osika Jóska kisiskolás koromban osztálytársam volt, nem értem a bírókat. A polgármester ártatlan, nem bántott senkit, de majd meglátogatom őt a börtönben – fogadkozott a kocsma előtt Dankó György.

A bíróság indoklása szerint a megállapított bűncselekmény büntetési tétele 5–10 év közötti, de a testület az alsó határt választotta, mert nem valósult meg az anyagi haszonszerzés. Korábban Kulcsár Attila bróker 6 évet kapott többmilliárdos sikkasztásért. A Voldemort néven elhíresült Mengyi Roland képviselő pedig 4 évet sokmilliós költségvetési csalásért.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

„Rémülten megálltam, ő pedig kiszállt és felém indult” – Ismét egy futó nőre támadtak Budapesten – Döbbenetes történet

Mazsi

Elfogták a kőbányai emberölés feltételezett elkövetőjét..

Géza

Ha kap­tál ilyen le­ve­let a NAV-tól, még vé­let­le­nül se nyisd meg

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------