Hirmagazin.eu
Főoldal » Saját lakásra vágynak a magyar fiatalok (.. és nem csak a fiatalok.. ) + magyar átlagembereket kérdeztünk meg (hirmagazin.eu)
Belföldi hírek

Saját lakásra vágynak a magyar fiatalok (.. és nem csak a fiatalok.. ) + magyar átlagembereket kérdeztünk meg (hirmagazin.eu)

Elsősorban saját lakásra gyűjtenek az egyre inkább takarékoskodónak bizonyuló fiatalok Magyarországon, európai viszonylatban viszont az utazás áll az első, a lakás pedig az utolsó helyen – olvasható a Magyar Hírlapban.

A lap az Intrum Justitia Európai Fogyasztói Fizetési Jelentéseinek eredményei alapján hétfői számában arról ír, hogy a magyar fiatalok 51 százaléka havi rendszerességgel tesz félre, 38 százalékuk saját otthonra. A piacvezető cég reprezentatív kutatásában 21 ország több mint 21 ezer megkérdezettje vett részt, köztük több mint ezer magyar.

A megkérdezett hazai fiatalok elsősorban készpénzben tartják spórolt pénzüket, a második legnépszerűbb megtakarítási forma a megtakarítási számla, amivel a fiatalok fele rendelkezik. Amíg Európa-szerte sokan fektetnek részvényekbe, addig Magyarországon ez az arány mindössze hat százalék. S csupán feleannyi magyar fiatal rendelkezik hitelkártyával, mint az Európa más országaiban az azonos (18-34) korcsoportba tartozók.

Forrás: hirado.hu

A HIRMAGAZIN.EU online média a közelmúltban e témáról kérdezett meg 50 főt Budapesten. A megkérdezések véletlenszerűen történtek. Munkatársaink a belvárosban jártak és a magyar átlagemberek takarékoskodási- és lakásvásárlási elképzeléseiről, terveiről tájékozódtak. Íme a rövid összefoglaló:

  • 37 éves anyuka, egyedül neveli két gyermekét: “Nem tudok spórolni, albérletben lakom éppen hogy kijövök a hónap végére, sőt, van olyan is, hogy a boltban felíratom fizetésig az apróbb vásárolnivalókat, aztán fizetéskor kifizetem, amikor a nagybevasárlást csinálom!

  • 20 éves egyetemista: “Hála Istennek, nem kell spórolnom, mert a szüleim állják minden költségemet, bár lakásom nincs, a többiekkel lakom albérletben, de ha a tanulmányi eredményeim olyanok lesznek, a szüleimtől lakást fogok kapni..”
  • egyedülálló, középkorú úr: “Nincs lakásom, nem is kell, mert annak költségei vannak. Bérlek hosszútávon, a fizetésem fele elmegy a bérletre és a rezsire, a másik feléből az autómat tartom fenn és élek, nem nagylábon. Spórolni nem tudok, hacsak nem nyerek majd a lottón. akkor majd spórolok.”
  • 19 éves fiatal fiú, dolgozik már: “Készpénzben tartom a pénzemet, amit nem nagyon lehet pénznek nevezni, de a szórakozásra elég. Én nem spórolok, minek? Majd alakul valahogy.”
  • két 66 éves, vicces úriember: “Van egy kis lakásunk, egy élet munkájából vettük, van egy-egykis autónk, 100 ezerért már nagyon jókat lehet kapni, azzal járunk, és igen is, spórolunk! Minden vásárlásunk után eltesszük az aprót, de van úgy, hogy 1 hónapon belül, hozzá kell nyúlni. Ami sporolt pénzünk van most, azt el sem merjük mondani.”

 

  • középkorú házaspár: “Spórolunk, mert másképpen nem megy az élet. Amit megspórolunk, mindig odaadjuk a gyerekekenek, zsebpénzre. Nagy spórolást, becsületes munkából nem lehet végrehajtani! Aki tud spórolni, annak van miből, akkor meg minek a rongyrázás?”
  • fiatal értelmiségiek: “Nincs lakásunk, de szeretnénk venni, .. majd! Ketten nettó 387 ezret keresünk, de nem iszunk, nem dohányzunk, nem kávézunk, de még cappuchinót sem fogyasztunk, néha elmegyünk kirándulni, moziba, horgászni, de semmi egyéb, inkább csak a munka! Mindketten karriert szeretnénk építeni, majd a karrierből lesz mindenünk!”

  • 89 éves nénike: “Na ne hülyéskedjenek! Spórolni a mai világban? Kész röhej! Lakásom? .. Az van, szegény férjem, bányában dolgozott, még annó a békebeli időkben 50 év kemény munak után, a férjemnek korábban kiutalt szolgálati lakást nálam hagyta a munkáltatója. Máskülönben, honnan lenne? Autóm? Az minek? Busszal, vonattal, metróval járok, az emberek előzékenyek, segítőkészek, sokat beszélgetek, én már nem spórolok. A nyugdíjam egy részét odaadom az unokáimnak, ami megmarad, abból szerényem elélgedélek.”

Forrás: hirmagazin.eu

Képek: hirmagazin.eu, pecsma

Hasonló hírek

Biztonságosabbak lesznek a gólyatáborok

info

Már hatvan éves a “faros” Ikarus! – videó

Géza

Megerősítették, Novicsok hatóanyagtól szenvedett mérgezést az egykori orosz kettős ügynök

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------