Főoldal » Rudolf Péter lesz a Vígszínház igazgatója
Kultúra

Rudolf Péter lesz a Vígszínház igazgatója

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán jelentette be, hogy Rudolf Pétert bízza meg a Vígszínház vezetésével.

“A Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva, a közgyűlés valamennyi frakciójával és minden érintettel egyeztetve 2021. december 31-ig Rudolf Pétert bízom meg a Vígszínház vezetésével” – írta a bejegyzésében Karácsony Gergely.

A Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva, a közgyűlés valamennyi frakciójával és minden érintettel egyeztetve 2021. december…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. március 24., kedd

Rudolf Péter kinevezésének előzménye az volt, hogy az elmúlt hetekben a Vígszínház korábbi igazgatója, Eszenyi Enikő hatalmas botrányba keveredett, miután több munkatársa is nyilvánosan tett panaszt a színházban uralkodó negatív légkör, a romboló verbális atrocitások és az agresszív vezetés miatt. Eszenyi a vádakra reagálva és méltóságát megőrizve lemondott a pályázatáról, így a szakmai bizottság Rudolf Pétert bízta meg a Vígszínház vezetésével – írja a Fidelio.

Rudolf Péter azt ígéri, hogy helyre állítja a rendet a Vígszínházban, mint mondja:

“én egy olyan színészközpontú, »morális« színházban hiszek, ahol a színészek alázattal, de nem megalázva; odaadással, de nem a saját életüket feladva, érzelmi biztonságban dolgozhatnak”.

Rudolf a színészek bérproblémáit is rendezni szeretné, és a munkatársait még több filmes feladathoz szeretné hozzájuttatni.

“A sors úgy hozta, hogy a színházi munkáim mellett most már hosszú évek óta filmek illetve sorozatok fejlesztésével is foglalkozom. Az itt szerzett tapasztalataimmal és kapcsolataimmal segíteni tudom a Vígszínházat és a társulat tagjait abban, hogy aktív és meghatározó szereplőivé váljanak a hazai sorozat- és filmgyártásnak” – mondta.

Rudolf Péter követendő példaként Várkonyi Zoltán Vígszínházát említette meg, mert szerinte a népszínházi hagyomány folytatása és a kultúra minél szélesebb tömegek számára való közvetítése a legfontosabb cél. A tervei közt szerepel az is, hogy a darabválasztások és az évadtervezés hasonlítana egy vidéki színház műsorprogramjára. Szerinte az lenne a legjobb forgatókönyv, ha a New York-i színházi élet mintájára a Broadway – Off-Broadway – Off-Off-Broadway logikát követnék.

Rudolf Péter a politizálást sem vetné meg a színházban, azonban ezt nem direkt módon tenné meg, hanem minőségi írók kabaréjátékaival, illetve a standuppal.

A Vígben dolgozó rendezőktől és dolgozóktól Rudolf elvárja, hogy munkájuk során és kommunikációs stílusukban is ragaszkodjanak a kulturált, polgári értékrendhez, mivel a színház is ezt a magatartást fogja képviselni.

Rudolf Péter a pályázatában egyébként még arra is kitért, hogyan tervezi megoldani a Víg finanszírozását. A színház kurrens tulajdonosa Budapest Főváros Önkormányzata, amely a Felügyelő Bizottságon keresztül gyakorolja a tulajdonosi jogokat. Mindazonáltal az állami támogatások miatt elképzelhető, hogy a színházat később a főváros a kormánnyal karöltve fogja működtetni. Rudolf reméli, hogy a jövőbeni megegyezés során előtérbe helyezik a szakmai szempontokat annak érdekében, hogy a színház magas színvonalú művészetet tudjon átadni a közönségnek.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Fuszek Gábor

Hasonló hírek

Pilvaker az Erkel Színházban

info

Száz éve szentelték pappá Mindszenty Józsefet

info

A fekete közösség bojkottálja az Oscart?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------