Image default
Főhírek

Rövid időn belül kerítés épülhet a magyar-horvát határszakaszon is

Forrás: hirado.hu

A Helyi Híradók szerkesztősége úgy értesült, hogy szükséghelyzetben schengeni határunk egy újabb szakaszán is haladéktalanul sor kerülhet szigorított védekezésre. Beszédes, hogy a hat határvadász bevetési osztály közül az egyik székhelye Pécsen lesz.

Ha hatékonynak mutatkozik a magyar-szerb határon kiépítés alatt álló, többlépcsős, ideiglenes határzár, és emiatt Horvátország felé kerülve új útvonalon érkeznének Magyarországra az illegális migránsok, a magyar-horvát államhatáron – amely egyben az Európai Unió külső schengeni határa – is szükség lesz a helyzetnek megfelelő szigorított határvédelemre – tudta meg nem hivatalos forrásból a Helyi Híradó.

Ma egyébként a térség országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart arról, hogy milyen lépések várhatók abban a helyzetben, ha Somogy megye határán is megjelennek a migránsok tömegei.

hirmagazin_2015-09-02_112449

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Deák Péter biztonságpolitikai szakértő a Helyi Híradó megkeresésére korábban arra figyelmeztetett, hogyha a szerb-magyar határon megépül a kerítés, akkor mindenáron új utakat fognak keresni a migránsok, hogy bejussanak.

Ugyanakkor Baranyának csak egy részét „védi” a Dráva, ezért is fordulhatott elő az elmúlt években, hogy egy-egy traktoros, mezőgazdasági munkás áttévedt a másik oldalra, sőt, a dél-szláv háború idején a katonák is átjöttek ezen a szakaszon. A területet korábban elaknásították ugyan, aminek következtében a helyiek összeszedtek néhány taposóaknát, de a közelmúltban lezajlott nagyszabású munkálatoknak köszönhetően megtisztították a határt.

Hasonló hírek

A Kun-Mediátor-ügyben azt már tudják, ki nem tudott az egészről

info

Újra kezdik a szivatást az osztrákok – megint nem mehetnek át a vonatok

Edit

Már nem kérdés, hogy jöttek-e terroristák

info