Image default
Divat, szépségápolás

Rövid, de imádnivaló nőies frizura jön most divatba, avagy retrofrizura az ősz kedvence

A nyolcvanas évek hajstílusait rendre megmosolyogjuk, pedig akadt közöttük néhány gyöngyszem, melyek közül még ma is szívesen szemezget a divat. Ilyen ez a retró frizura is, ami, bár rövid fazon, észbontóan nőies.

A mexikói Elle magazin összeállításában Sophia Young népszerűsíti ezt a nőies rövid fazont. Képek: Anairam/Elle Mexico.

A felül rövid és frufrus, alul picit a tarkót takaró fazonról sokaknak a legfőbb divatbűnként emlegetett focista haj jut eszébe, amiről nyilvánvalóan, senki nem dédelget szép emlékeket.

A shag frizura tépettsége itt a tarkónál érvényesül, a frufru élesen vágott. Kép: Anairam/Elle Mexico.

Felejtsd most el a Bon Jovi féle tupírozott hajförmedvényeket, és gondolj arra, milyen jól állt Madonnának és Winona Rydernek a kissé tépett, frufrus rövid haj! Így most már könnyebb lesz elképzelned, hogy a nyolcvanas években igenis születtek nőies frizurák, amelyeket az idei divatba is érdemes átemelni.

A fodrász, Matthew Tuozzoli a most divatos vizes hatású textúrát is kipróbálta a retró frizurán, és nagyon vagány összhatást ért el vele. Kép: Anairam/Elle Mexico.

Retró frizura lesz az ősz kedvence

Nyár végén, illetve ősszel sem számíthatunk éles váltásra, ami a frizuratrendeket illeti. Egyelőre képtelenek elrugaszkodni a nyolcvanas-kilencvenes évek inspirációitól. A tavasz óta nagy sikernek örvendő shag fazon, most rövid változatban is bemutatkozik: két modell is akad, akik már ezt az irányzatot követik, és igazán jól népszerűsítik a kissé szokatlan fazont.

Egy másik modell, Edie Campbell az őszi divatbemutatókon mutatta meg új, retró frizuráját. Képek: Darren Gerrish, Pietro D’Aprano/Getty Images.

Sophia Young nemrég a mexikói Elle magazin összeállításában mutatta meg, milyen sokoldalú ez a retró frizura. Edie Campbell eddig is a múltidéző hajstílusok híve volt, ám ezzel a tépett, rövid frizurával az őszi-téli kollekciók bemutatóin jelent meg először.

Az ő frufruja tépett, ami a shag fazonok egyik jellemzője. A rövidebb-hosszabb tincsek váltakozásától izgalmas textúrát kap a frizura. Képek: Vittorio Zunino Celotto, Arnold Jerocki/Getty Images.

 

Vizesen lenyalva, és tincsesre szárítva is jól mutat a nyolcvanas évekből átvett frizura. Képek: Karwai Tang, John Phillips/Getty Images.

retikul, getty

Hasonló hírek

Kend be a bőröd és arcod almaecettel, és szabadulj meg a méreganyagoktól, az ekcémától, az öregedési foltoktól!

Mazsi

„Attól, hogy valaki nem akar a tradicionális Krokodil Dundee férfi típusnak megfelelni, attól még ő ugyanolyan pasi.” – Lakatos Márkkal beszélgettünk férfistílusról és sztereotípiákról

Géza

A múlt és a jövő fúziója: pekingi divathét

info