Hirmagazin.eu
Főoldal » Rosszul oltották be Orbán Viktort? Erre hívta fel a figyelmet dr. Novák Hunor.. – videó
Egészség - betegség

Rosszul oltották be Orbán Viktort? Erre hívta fel a figyelmet dr. Novák Hunor.. – videó

A miniszterelnök Facebook-oldalán közzétett egy videót, melyben éppen beadják neki az influenza elleni oltást. Ezt a videót dr. Novák Hunor a következőképpen kommentálta: „Rosszul oltották be Orbán Viktort”.

A videóban több szakmai hibát is láthatunk, amelyek nagyon elterjedtek, még napjainkban is tévesen oktatják sok helyen a fiatal orvosoknak az oltás beadását – írta bejegyzésében az orvos. Hozzáteszi: ez nem az adott orvos kritikája, sokkal inkább az oktatási rendszeré.

Orbán Viktor Facebook – videó:

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/2856351924600266/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARA2vNeov52CbUOpOeAm9J60LQEvE1DjFkrmAbRk5zp8c65O_6MtUCEsgeA2U5X3MTKczyyC_vFb-Fo9

Orbán Viktor valószínűleg azt az oltást kapta, amit a (delta)izomba kell beadni, viszont, amit a videóban látunk, arra a részre csak izomba adott injekciót illik típusosan beadni.

A doktor szerint típushiba, hogy a bőrt összecsípte a videóban látható orvos, pedig azt a zsírszövetbe való oltásnál kell csinálni. Ha összecsípve adjuk be a bőrredőbe, a tű vége és így az oltás is könnyen a zsírszövetbe kerül, a beadott oltás így akár hatástalan is lehet, illetve komolyabb helyi mellékhatás alakulhat ki.

A másik típushiba, amit elkövetett a doktor, hogy a beszúrás után a fecskendőt visszaszívta, ami csak a fájdalmat fokozza, mozgó tűvel a vállunkban. A nemzetközi szakmai irányelvek nem javasolják a visszaszívást, mivel vállizomba adott oltásnál gyakorlatilag nincs esélye, hogy pont egy érben legyen a tű vége.

Az utolsó hiba, amit elkövetett, hogy lassan adta be az injekciót az izomba.

Valójában azt jobb villámgyorsan adni, kisebb fájdalommal jár számos kutatás szerint. Valamint teljesen felesleges a terület pofozgatása, ütögetése. Modern érzéstelenítő krémek és eszközök segítenek a fájdalom enyhítésében – olvasható dr. Novák Hunor Facebook-bejegyzésében, amit az alábbiakban részletesen is el lehet olvasni:

Hasonló hírek

Magyar kutatók fejlesztése segíthet a vakoknak

Edit

Csökkentse koleszterinszintjét diétával

info

Ősi japán alternatív gyógymód

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------