Image default
Külföld

“Rossz” számot játszott a DJ – Halállal fenyegették meg muszlimok

forrás: hirado.hu/Berliner Morgenpost

Nem maradt el a botrány egy európai dj tunéziai fellépése után, sőt, az ügyben rendőrségi eljárás kezdődött, ugyanis a Berlinben élő, brit állampolgárságú Dax J művésznevű férfi halálos fenyegetéseket kapott, mert a bulin a müezzin imára hívó szavát is felhasználta egy zenéjéhez. A bulinak helyszínt adó klubot közben letartóztatták, és annak tulajdonosát letartóztatták.

Dax J az Orbit nevű fesztiválon lépettfel, az ország északi részében, és ott játszotta le azt a számot, ami sok muszlimnál kiverte a biztosítékot, hiszen azt megbocsáthatatlan provokációnak tartják – tudósított az esetről a Berliner Morgenpost nevű német napilap online kiadása.

Az alábbi videón a zene alatt tényleg hallható egy hasonló dallam:

“Megölünk”, “Megtalálunk és megölünk” – írták a berlini újság szerint kommentelők a DJ egyik Facebook-posztjához, amiben egyébként bocsánatot kér mindenkitől. Többet nem idéz, mert mint írják a cikkben, nem idézhetőek. Azt viszont megállapítják: a fenyegetések nem a radikális iszlám követőitől jönnek, hanem nyugatias öltözködésű fiataloktól.

Közben az észak-afrikai országban sem csitulnak a felháborodás hullámai: a francia “Le Parisien” azt közli, hogy azt a klubot, ahol a szóban forgó számot lejátszották, bezárták a hatóságok, Mnaouar Quertani, a klubnak eddig helyet adó Nabeul kormányzója szerint csak ideiglenesen, viszont a klub tulajdonosa ellen a jó ízlés megsértése miatt eljárás indul, tette hozzá.

Egyébként a fesztivál szervezői sem a megfenyegetett művész mellé álltak, hanem a nézők mellé, mint azt egy Facebook-bejegyzéseben közölték, megértik a felháborodást. DAX J-t ugyan megkereste a berlini újság, de nem reagált a megkeresésükre.

 

Hasonló hírek

Rakétákkal lőttek fesztiválozókra az afgán fővárosban, többen meghaltak

Géza

Levágott fejet találtak egy brit városban

Edit

Melbourne-i gázolás: magyar szemtanúk szólaltak meg

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------