Hirmagazin.eu
Főoldal » Rommá verte Európát Magyarország
Gazdaság

Rommá verte Európát Magyarország

Magyarország a csodák forrása

Mind éves, mind pedig negyedéves alapon a kontinens legjobb teljesítményét mutatta Magyarország a második negyedévben – derül ki az Eurostat szerda délelőtt közzétett jelentéséből.

Vagyis továbbra is arról beszélhetünk, hogy ugyan a nyugat-európai gazdaság érezhetően lassul, Magyarország kifejezetten ellenálló ennek a lassulásnak, a régiós versenytársak sem tudják velünk felvenni a versenyt.

A KSH reggeli publikációjából már kiderült, hogy a magyar gazdaság a vártnál jobban teljesített a második negyedévben. Az 5,1%-os növekedés ugyan lassulást jelentett az év elején látott 5,3%-hoz képest, de ennek mértéke lényegesen kisebb volt, mint amire előzetesen számítani lehetett.

2019.08.14 09:00Ismét kellemes meglepetést okozott a GDP-adat!

2019.08.14 11:52Megérkeztek az első elemzői vélemények az erős magyar GDP-adatra

Ha az Eurostat szerda délelőtt közzétett jelentését nézzük, akkor az látszik, hogy (az eddig elérhető adatok szerint) éves és negyedéves alapon is a kontinens élén volt Magyarország. A tavalyi második negyedévhez mért 5,1%-os növekedésünket igazából megközelíteni sem tudták, Románia 4,6 százalékkal került a második helyre, míg Lengyelország 4,1 százalékkal növekedett. A lista végén Olaszország szerénykedik, mely csak stagnálni tudott éves alapon is, de a német 0,4%-os növekedés sem volt túl izmos.

Rommá verte Európát Magyarország
Negyedéves alapon a magyar gazdaság 1,1%-kal tudott bővülni, ez szintén az első helyet jelentette Románia, Litvánia és Finnország előtt. A lista alján a brit és a német gazdaság állt, melyek zsugorodtak az első negyedévhez képest, vagyis egy lépésre kerültek a technikai recessziótól, ami akár a harmadik negyedévben bekövetkezhet.

Rommá verte Európát Magyarország
Természetesen a ma megjelent előzetes adatokban még nem szerepel minden tagállam adata, de így sem kell különösebben aggódnunk. A későbbi frissítések után legfeljebb az ír gazdaság kerülhet elénk, mely az első negyedévben 6,3%-kal nőtt, ha nem húzta be nagyon a féket, akkor jó eséllyel előttünk lesz majd végül. A máltai GDP az év elején 4,8%-os növekedést mutatott, vagyis nekik már gyorsulni kellene ahhoz, hogy az első helyről letaszítsanak. Negyedéves alapon Írország 2,4%-kal nőtt az év elején, ők ebben is elénk kerülhetnek még.

A következő időszak legfontosabb kérdése az lesz, meddig tarthat a magyar gazdaság ellenálló képessége Nyugat-Európa erőteljesebb lassulása mellett. A múlt héten már láttunk néhány meglepően gyenge adatot (ipar, külkereskedelem), melyek azt jelezhetik, hogy előbb-utóbb ez a pajzsunk gyengül majd.

portfolio nyomán, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre a hálapénzrendszer elleni fellépéssel kapcsolatban

Géza

Válogatott mérkőzéssel vagy kettős rangadóval avathatják fel a Puskás Arénát

Géza

Vásárlás előtt érdemes ellenőrizni a webáruházat

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------