Hirmagazin.eu
Főoldal » Romlik a migrációs helyzet határon innen és határon túl – videó
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Romlik a migrációs helyzet határon innen és határon túl – videó

Rendőrökre támadt és randalírozott az egyik dél-angliai kisvárosban az odaérkező, többségében fekete-afrikai férfiakból álló tömeg.

Szinte egyik pillanatról a másikra árasztották el az egyébként nyugodt tengerpartot, ahová eredetileg egy étterem szervezett volna pikniket.

Az összejövetelnek azonban hamar híre ment az interneten, és sötétedésre több ezren jelentek meg a helyszínen.

A zavargások részleteiről Nigel Farage bevándorlásellenes politikus szerint a brit média nagy része nem számolt be

– hangzott el az M1 Híradójában.

Nigel Farage, a brit Brexit Párt elnöke (Fotó: EPA)

A dél-angliai Greatstone Beachről jelentkezett egy internetre feltöltött videóban Nigel Farage. A brit Brexit Párt elnöke egy néhány nappal korábbi zavargásról számolt be: elmondása szerint eredetileg az egyik londoni étterem hirdetett, korlátozott létszámú tengerparti pikniket.

A koronavírus-járvány miatt csak szűk körnek szánt összejövetelre pár tucat embert vártak hivatalosan. Hat óra után azonban hirtelen több ezer, többségében fekete-afrikai bulizó jelent meg.

A bevándorlásellenes politikus elmondása szerint a családok ezután gyorsan elhagyták a helyszínt, a tömeg pedig a szociális távolsággal nem törődve kezdett ünneplésbe, káoszt, szeméthegyeket, vizelettel teli üvegeket és ürüléket hagyva maguk után.

Nigel Farage úgy fogalmazott: az eset legfelháborítóbb része, hogy

a brit média nagy része elhallgatta az ügy részleteit.

Pedig a zavargáson készült felvételeken látszik, hogy a randalírozó tömeg több rendőrre is rátámadt, miután a helyiek beszámolója szerint az egyenruhások megpróbáltak fellépni a jogsértők ellen. A színesbőrű, többségében férfiakból álló csapat ezután földre vitte a járőröket, akik közül négyen megsérültek.

 

A közszolgálati BBC ennek ellenére azt emelte ki, hogy az eseményt hátrányos helyzetű fiataloknak rendezték, de a bulin többen jelentek meg, mint ahány embert a szervezők vártak.

Hogy lehet, hogy az ilyen jogsértő viselkedésnek nincs hírértéke a brit nemzeti médiában? Egyszerűen elfogadtuk, hogy a rend és a szabályok nem léteznek többé? Talán félünk kritikát megfogalmazni egy bizonyos közösséggel szemben? Vagy engedünk nekik, mert mondjuk éppen a jamaicai függetlenség napját ünnepelték? Mi történik az országunkkal? Mi történik a médiánkkal? Miért nekem kell idejönnöm, hogy a britek értesüljenek arról, mi történt?

– fogalmazott az üggyel kapcsolatban Nigel Farage, akinek a helyi független tanácsnok arról beszélt, hogy a helyiek bezárkóztak a házaikba, a kisváros pedig másnap háborús övezethez hasonlított.

Kormányzati becslések szerint,

már több mint egymillió illegális bevándorló tartózkodik az Egyesült Királyságban, és a britek több mint kétharmada komoly problémaként tekint a migrációra.

Ezt hangoztatta a brit pénzügyminiszter is, miután a szigetország kedden a francia kormány tagjaival egyeztetett. A két ország közötti tengerszoroson csak augusztusig négyezernél is több illegális bevándorló kelt át, míg ez a szám tavaly egész évben nem érte el a háromezret.

„Az emberek mérgesek és frusztráltak a helyzet miatt, és azt várják el, hogy véget vessünk ennek. Franciaország biztonságos ország, ezért onnan nem lehetne menedékkérőként az Egyesült Királyságba érkezni. Ezt együtt kell megoldanunk, és bármi is szükséges a helyzet megállításához, meg kell tennünk”

– mondta Rishi Sunak brit pénzügyminiszter.

(Fotó: EPA)

Csakhogy a két ország hiába egyezett meg kedden abban, hogy közösen lépnek fel a La Manche csatornán tetőző illegális migráció ellen, az elmúlt pár napban nem csökkent a próbálkozók száma. Bár a francia hatóságok külön figyelmeztetést adtak ki, hogy a migránsok ne vágjanak neki a világ egyik legforgalmasabb és ezért különösen veszélyes tengeri útvonalának,

a határsértők ezzel mit sem törődve, legtöbbször gumicsónakokban vagy a kompokon átkelő kamionokban elrejtőzve indulnak útnak.

Pénteken a francia haditengerészet először egy 16, majd egy, kilenc és egy 13 fős csoportot tartóztatott fel: az összesen 38 bevándorló kis csónakokban ült a tengeren.

A francia rendőrség gyakori őrjáratokkal igyekszik elejét venni annak, hogy illegális bevándorlók elérjék az Egyesült Királyság partjait.

London mindezek ellenére felszólította Párizst, hogy tegyen többet a migránsok feltartóztatására, akiknek a száma júliusig Calais-nál elérte az ezret.

Az öt évvel ezelőtti migrációs válságot idézik azok az állapotok, amelyek a bosznia-hercegovinai Bihácson vannak. Hosszú, végeláthatatlan sorban masíroznak az illegális bevándorlók az utcán. A horvát határ közelében pedig folyamatosan érkeznek a migránsokat szállító buszok, a bevándorlók pedig megpróbálnak átjutni Horvátországba.

A magyar határon is egyre nagyobb a nyomás,

az M1 stábja több olyan migránssal is találkozott, akik azt mondták, nem adják föl. Pénteken újabb alagutat találtak a rendőrök Kunbajánál. Bakondi György azt mondta: ez a módszer most már a magyar hatóságokat sem lepi meg.

A horvát határ közelében szinte nap mint nap érkeznek olyan buszok, amelyeken kizárólag migránsok ülnek. A bevándorlók többsége a leszállás után azonnal Horvátország felé veszi az irányt.

A balkáni útvonal valamennyi országában romlott a helyzet. A magyar határ mentén, Szerbiában is sok migránssal lehet találkozni. A helyiek azt mondják, sötétedés után már nem mennek utcára, de vannak, akik már vásárolni is inkább a környező településeken szoktak.

A bevándorlók meg vannak győződve arról, hogy Nyugat-Európában jobb élet vár rájuk,

ezért mindent megtesznek, hogy átjussanak a határon.

(Fotó: MTI/EPA/Fehim Demir)

Csak szombaton délután 40 bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök. Egy nappal korábban pedig még több dolguk volt, 80 határsértőt állítottak meg. Emellett pedig több mint 30 olyan migránst is elfogtak, akik már bejutottak az országba.

A módszereik változatosak, az utóbbi időben egyre többen próbálkoznak alagutakon keresztül is. Legutóbb csütörtökön Bács-Kiskun megyében bukkantak egy járatra rendőrök, csak ebben az évben tizenhat hasonlót fedeztek már fel.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en azt mondta: ez a módszer már a magyar hatóságokat sem lepi meg. Folyamatosan járőröznek, és hőkamerákkal is figyelik a határt, így rendszeresen megtalálják ezeket.

Bakondi György hozzátette,

további probléma, hogy a migránsokat a magyar oldalon rendszerint már várják a segítőik, akikkel Ausztria felé indulnak.

Ráadásul a bevándorlók egymást is segítik: a mostanában aktív embercsempészek jelentős része ugyanis még 2015-ben, a migránshullámmal érkezett Európába.

A címlapfotó illusztráció.

M1, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

“Ellopták a Zentének összegyűjtött pénz egy részét” – figyelem, csalók élnek vissza a kisfiú nevével

Géza

Droglabort üzemeltetett a Hódmezővásárhelyen elfogott díler

info

Rablógyilkost ejtett csapdába egy nyugdíjas tanítónő

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!