Hirmagazin.eu
Főoldal » Rohamra készül Fridi miatt a nyíregyházi könyvtár
Bulvár

Rohamra készül Fridi miatt a nyíregyházi könyvtár

A rajongók már szervezkednek, így félő, hogy kezelhetetlenné válik majd a tömeg. A könyvtár komoly kéréssel fordult a rajongókhoz.

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár vezetősége nem is sejtette, milyen feladat elé állíthatja őket az a meghirdetett esemény, melyen a tervek szerint személyesen is megjelenik majd a legendás tévés, Friderikusz Sándor.

Ahogy a hír eljutott Fridi több mint 5000 főt számláló rajongói csoportjába, azonnal megindult a szervezkedés, hiszen egy személyes találkozás lehetősége rengeteg fanatikus számára felér egy karácsonyi ajándékkal. A tévés évek óta elbújva él, szinte remeteként

Csupán nagy ritkán tűnik fel kisebb művészeti árveréseken, ahol rendre baseballsapkát és napszemüveget visel, hogy elrejtőzzön a kíváncsi szemek elől.

Friderikusz Sándor
Fotó: Ripost

A kommentelők között többen aggodalmukat fejezték ki, hogy esetleg be sem férnek majd a könyvtár nagytermébe. Akadnak olyanok is köztük, akik azt tervezik, hogy az ünnepélyes átadó hajnalán tábort vernek majd a bejárat előtt, hogy biztosan ott lehessenek majd, amikor kedvencük hivatalosan is átadja majd a könyveket, amik egyébként már hetekkel ezelőtt megérkeztek az intézménybe.

A várható tömeg egyébként a jelen helyzetben felveti a közegészségügyi kockázat lehetőségét.

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár.
MTVA Fotó: Váli Miklós

Igaz, hogy a városi könyvtár nagyterme is „csupán” 120 fő befogadására alkalmas, de így is számolniuk kell azzal, hogy az épület előtt is összeverődhet egy kritikus tömeg, ami melegágya lehet a koronavírusnak.

Lapunk megkereste az intézmény vezetőjét, aki bár mindent megtesz majd annak érdekében, hogy ne alakuljon ki akkora tömeg, amit a könyvtár biztonsági személyzete nem tud kezelni, mégis aggódik.

„Nagyon nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket az eseményre, de azt tudni kell, hogy a könyvtár befogadóképessége erősen limitált. Százhúsz embernél többet nem tudunk beengedni a nagyterembe és a járványhelyzetre való tekintettel most sem tudunk kivételt tenni. Nem szeretnénk koronavírus-gócponttá válni, ezért arra kérünk minden érdeklődőt, hogy fegyelmezetten érkezzen és fogadja el, ha esetleg kiszorul az eseményről” – mondta lapunknak Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.

Friderikusz Sándor rajongói egyébként amolyan zarándokútnak tekintik a tervezett utazást.

A csoport tagjai már annak is utánajártak, hogy idoljuk hova járt óvodába, de meglátogatják majd azokat a törzshelyeket is, ahol Fridi előszeretettel töltötte az idejét ifjú éveiben. Többen már szállást is foglaltak, hogy legyen idejük szó szerint kedvencük „lábnyomában járni”.

Sokat köszönhet szülővárosának

Bár Friderikusz Sándornak nem volt könnyű útja a sikerig, mégis mondhatjuk, hogy karrierje alapjait Nyíregyházán fektette le. 14 éves korában került gyerekriporterként a Magyar Rádió nyíregyházi stúdiójába. Két évvel később már a 168 óra oknyomozó riportereként feszegetett kényes témákat. Ebben olyannyira sikeres volt, hogy botrányt kavaró riportjai miatt 1986-ban kitiltották a Magyar Rádió területéről. Ezután próbálkozott meg egy a nevét viselő színpadi talk show-val, amivel az országot járta, bár többnyire Nyíregyházán lépett többszázas közönsége elé vendégeivel, mígnem a helyi pártbizottság nyomására két év után beszüntették a műsorát. Ekkor már közelgett a rendszerváltás, ami végül meghozta számára az abszolút sikert, hiszen elindulhatott a legendás Friderikusz Show, ami esetenként 6 millió embert ültetett le a képernyők elé.

ripost / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ez a véleménye a megcsalásról Szulák Andreának

Mazsi

Kiderült: ezért nem ment el Koós János temetésére Korda György és Balázs Klári

Géza

Itt a válasz a botrányra! Bezárták a Kozsó-féle teaházat

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------