Image default
Külföld

Rögzítették Merkel és az olasz kormányfő beszélgetését: Salvini miatt aggódnak

Gyakorlatilag annyira uralja a migráció témáját Matteo Salvini, hogy politikustársai félnek tőle, és nem tudnak vele mit kezdeni.

Kihallgatta és közzétette Angela Merkel és Giuseppe Conte láthatóan privát, személyes jellegű beszélgetését az olasz La7 csatorna tévéstábja. A felvétel a davosi Világgazdasági Fórumon készült, az látható rajta, hogy a német kancellár az olasz miniszterelnökkel beszélget egy rendezvényen a bárpultnál, Conte az olasz politikába próbálja beavatni Merkelt

Giuseppe Conte a miniszterelnöke az Öt Csillag Mozgalom és a bevándorlásellenes Liga kormánykoalíciójának. A két párt vezetője, Luigi Di Maio és Matteo Salvini a miniszterelnök-helyettesek. A felvétel alapján azonban úgy tűnik, Contét meglehetősen zavarja a belügyminiszteri posztot betöltő Salvini, aki igencsak népszerűnek számít hazájukban.

Az olasz miniszterelnök ugyanis azt magyarázza a felvételen Merkelnek, hogy az Öt Csillag kínlódik, mivel a közvélemény-kutatásokban visszazuhantak 26-27 százalékra, Salviniék azonban 35-36 százalékon állnak, és az egész migrációs témát uralják. Mindez nem sok mozgásteret enged Di Maióéknak, folyamatosan keresik, hogy milyen témákhoz nyúlhatnának, ami nem a migráció.

Conte itt egyébként megvallja, hogy Junckerrel egyetértésben döntött úgy, hogy Olaszország befogad migránsokat.

Én tudod másképp állok ehhez, emlékszel Máltára? Amikor azt mondtam »a nőket és gyerekeket elviszem repülővel«”

– büszkélkedik Conte Merkelnek.

A német kancellár aztán megkérdezi, hogy az Öt Csillag mégis mire fókuszál a kampányban, Conte pedig a következőt válaszolja:

Sokan a pártban azt mondják, hogy Németország a barátunk, tehát Franciaország ellen kell kampányolnunk”

Ezen aztán Merkel elneveti magát, megjegyezve, hogy kicsit leegyszerűsítő megközelítés ez így. Aztán visszakérdez: akkor Di Maio a franciák ellen van, Salvini meg Németország és Franciaország ellen?

Conte csak annyit válaszol, hogy Salvini mindenki ellen van.

Salvini pártja a legnépszerűbb Olaszországban

A Matteo Salvini által vezetett jobboldali Liga immáron négy százalékponttal veri koalíciós partnerét egy friss közvélemény-kutatás szerint.

A bevándorlásellenes olasz belügyminiszter pártja példátlan népszerűségnek örvend Olaszországban, a márciusi választások óta gyakorlatilag megduplázta szavazótáborát, ezzel pedig maga mögé szorította koalíciós partnerét, a választásokon legtöbb voksot szerző Öt Csillag Mozgalmat.

Forrás: Europe Elects

Az SWG legfrissebb felmérése szerint a Liga (korábbi nevén Északi Liga) jelenleg két százalékpontot erősödve 32 százalékon, míg az Öt Csillag Mozgalom 28 százalékon áll. A kormánypártokat a szétesőben lévő Renzi-féle demokraták követik 18 százalékkal.

A Matteo Salvini vezette Liga természetes szövetségesének számító Forza Italia 7, míg a szintén jobboldali Olasz Testvérek nevezetű párt 4 százalékot szerezne, amennyiben most vasárnap tartanák a parlamenti választásokat az országban.

Utóbbi azért is figyelemre méltó eredmény, mert a jobboldali tábor minden kétséget kizáróan 40 százalék feletti eredményt érhetne el, amennyiben új választásokat írnának ki, így garantáltan a jobboldali szövetség kormányozhatna Olaszországban, ami erős ütőkártyának számít Salviniék zsebében.

Forrás: 888.hu

Hasonló hírek

Pisztolygolyót küldtek Salvininek egy levélben!

Mazsi

Titokzatos mosolygó arc jelent meg a kitörő hawaii vulkánban – VIDEÓ

Mazsi

Varázslóképző Marvel módra – fergeteges hír érkezett a Doctor Strange rajongóknak – viddeó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------