Ez mit jelent?

HISZEK ABBAN, HOGY A GYÓGYÍTÁS KOMPLEX FOLYAMAT, NEMCSAK MŰTÉTBŐL VAGY GYÓGYSZEREK SZEDÉSÉBŐL ÁLL, HANEM A GYÓGYULÁST SZOLGÁLÓ OPTIMÁLIS KÖRÜLMÉNYEK MEGTEREMTÉSÉBŐL IS.

A Dél-budai Centrumkórház nemcsak korszerű technológia és kiváló szakembergárda; a beteg- és családközpontú szemlélet pedig nem szlogen, hanem az intézmény alapfilozófiája. A tervezésnél kizárólag a betegek érdekeit tartjuk szem előtt: azt, hogy a legmodernebb és legbiztonságosabb körülmények között a lehető leggyorsabban gyógyulhassanak.

Akár egyágyas betegszobákban?

Igen. Ezek az összkomfortos betegszobák egyáltalán nem jelentenek fölösleges luxust, sőt: közvetlen és közvetett pozitív hatásukat a gyógyulásra nemzetközi kutatások sora bizonyítja. A privát szféra biztosításának számtalan, mással ki nem váltható előnye van és egyértelműen lerövidíti a felépülési időt. A minőségi pihenés, a zavartalan kapcsolattartás az orvosokkal és a családtagokkal, kevesebb elesés, a nagyobb járványügyi biztonság még messze nem minden, ami a körülmények optimalizálását illeti. A pácienst érintő adminisztrációs folyamatok gyorsabbá és kényelmesebbé tétele (például az időpontfoglalás a járóbeteg ellátásra, vagy a stresszmentes betegfelvétel), az egészségpláza funkciók, az ügyintézést lehetővé tevő szolgáltatások mind-mind arról szólnak, hogy a betegek kényelme és elégedettsége is hozzájárul a minél gyorsabb felépüléshez.

Dél-budai Centrumkórház – látványterv. FORRÁS: DÉL-BUDAI CENTRUM PROJEKT

Ez a komplex megközelítés a kórház falain kívül is jellemző lesz? Vagyis: a DBC szerepet vállal például a prevencióban?

Bizony, nagyon jól gondolja. A Dél-budai Centrumkórház sokkal több lesz, mint egészségügyi intézmény – és nemcsak a modernsége miatt.

EGY ÚJ BRANDET, EGY ÚJ MÁRKÁT HOZUNK LÉTRE, ENNEK LÉNYEGE A PÁCIENS ÉS A KÓRHÁZ ÚJFAJTA KAPCSOLATRENDSZERE.

A Dél-budai Centrumkórház fontos szerepet vállal majd a szemléletformálásban, az egészségtudatos életre nevelésben, valamint a megelőzésben. Elképzeléseink szerint nemcsak a betegek, hanem az egészséges emberek is a kórház „páciensei” lesznek. Valamennyiükre ügyfélként tekintünk, akiknek nemcsak magasabb „vásárlói” elégedettséget kínálunk, hanem szinte felhasználói élményt nyújtunk.

Ezt hogyan kell elképzelni?

A KÓRHÁZ SAJÁT MOBIL APPLIKÁCIÓT FEJLESZT; EZ A TELEMEDICINA ESZKÖZEIVEL KAPCSOLATBAN ÁLLVA FIGYELI A PÁCIENS ADATAIT ÉS TOVÁBBÍTJA AZOKAT A JÁRÓBETEG ORVOSÁNAK, ÍGY HATÉKONYABBAN MŰKÖDHET A MEGELŐZÉS.

A telemedicina mesterséges intelligenciával párosítva figyelmeztethet a beavatkozás szükségességére, a pontos gyógyszerszedésre vagy akár a kóros folyamatokhoz vezető életmódra. PÉLDÁUL FELHÍVJA A BETEG FIGYELMÉT, HOGY IDEJE KONTROLLVIZSGÁLATRA MENNI ÉS FELKÍNÁL IDŐPONTOKAT, Ő ELFOGADJA AZ EGYIKET ÉS MÁR ELŐ IS VAN JEGYEZVE A RENDELÉSRE. A személyre szabott egészségügyi szolgáltatások iránt egyre nagyobb a kereslet, és a DBC képes lesz kielégíteni ezt az igényt. Ezek a részben kényelmi, másrészt nagyon is funkcionális szolgáltatások a magyar egészségügyben egyelőre nem megszokottak, de biztos vagyok abban, hogy idővel majd általánossá válnak.