Image default
Kiemelt hírek

Robbantás történt egy amerikai konzulátus közelében

forrás: MTI

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az Egyesült Államok egyik diplomáciai képviselete közelében Szaúd-Arábiában – jelentették hétfőn a szaúdi kormányhoz közel álló helyi hírportálok.

A robbantás Dzsidda vörös-tengeri kikötővárosban történt. Az Okaz nevű hírportál beszámolója szerint a merénylő meghalt, más áldozatról nem tudni.

Robbantás történt egy amerikai konzulátus közelében
Illusztráció (MTI/EPA/Nabil Munzer)

A támadó a jelek szerint gépkocsival haladt a diplomáciai képviselet közelében álló mecset és kórház felé. A Szabk nevű szaúdi hírportál úgy tudja, hogy két biztonsági őr megsérült a támadásban.

Az amerikai külügyminisztérium egy neve elhallgatását kérő tisztségviselője az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy az amerikai nagykövetség értesült a robbanásról és tájékoztatást kért a szaúdi hatóságoktól.

2004-ben egy az al-Kaida terrorszervezethez köthető támadás érte az Egyesült Államok dzsiddai konzulátusát. A több órán át tartó tűzharcban meghalt a képviselet öt helyi alkalmazottja és négy fegyveres támadó.

Az utóbbi időben több, az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető támadás történt Szaúd-Arábiában. A szélsőséges iszlamista szervezet a Washingtonnal szövetséges monarchiát és kormányát hitetleneknek tartja. A sivatagi királyság részt vesz az Iszlám Állam ellen Irakban és Szíriában harcoló koalícióban.

 

Hasonló hírek

Az év emberének választották Orbán Viktort

Edit

Orbán Viktor: Európának fel kell adnia az öngyilkos hajlamokat

Edit

Offshore-botrány: bajban van a leggazdagabb román

info