Hirmagazin.eu
Főoldal » Robbanásszerűen nő a 100 ezer forint alatti albérletek száma Budapesten
Gazdaság

Robbanásszerűen nő a 100 ezer forint alatti albérletek száma Budapesten

Erőteljes átalakulás van folyamatban a magyar lakáspiacon, azon belül is főleg az albérleteknél: március elejéhez képest 22 százalékkal nőtt a kínálat országszerte, Budapesten pedig 12 százalékos volt a bővülés.

Az ingatlan.com elemzése szerint jelenleg közel 20 ezer aktív kiadó lakáshirdetés van, ami azt jelenti, hogy az albérletpiac már most ott tart, mint az iskolakezdést megelőző főszezonban. A kereslet is feléledni látszik. A budapesti árak alakulására jellemző, hogy egy hónap alatt 215 százalékkal nőtt, azaz megtriplázódott a havi 100 ezer forintos határ alatti bérleti díjjal hirdetett lakások száma.

A cég úgy látja, a mostani bizonytalan helyzet akár a nyári hónapokig is kinyúlhat, amikor sok bérleti szerződés évfordulója lesz. Ekkor pedig a bérlők alkupozíciója erősebb lehet vagy a korábbinál nagyobb kínálatból tudnak majd válogatni.

“Nagyon jelentős kínálatnövekedés ment végbe március eleje óta országszerte és a fővárosban a kiadó lakásoknál. Olyannyira, hogy az albérletpiacon a júliusi-augusztusi főszezon kínálatához fogható a mostani” – mondta el Balogh László, az ingatlan.com gazdasági szakértője.

Ennek egyik oka, hogy a járvány miatt a turizmus gyakorlatilag leállít, ezért bérlő híján a rövid távra kiadott ingatlanokból egyre több kerül a piacra. Ráadásul új jelenség is terjed: korábban a rövid távra kiadott lakások léptek be a hotelek piacára, most viszont pont a fordítottja történik, és a hotelek lépnek be a lakáspiacra. Igaz nem tömegesen, de több hotel és panzió elkezdte közép- és hosszútávú kiadásra hirdetni a szobáit, hogy ezzel is mérsékelje a bevételkiesést, mondta el Balogh.

A budapesti átlagos bérleti díj 160 ezer forint volt április elején, ami minimális, 5 ezer forintos csökkenést jelent, azonban a kínálat megugrása várhatóan még lejjebb szorítja majd az albérletárakat.

ingatlan, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Jó hír a nyugdíjasoknak: akár 20 ezer forintot is kaphatnak most

Mazsi

Magyar gazdaság: több hazai és külföldi elemző is javította előrejelzését

info

Jövőre már Magyarországon is elérhető lesz a környezetbarát E10-es üzemanyag

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------