Image default
Otthon, lakberendezés, kert

Robban a szódabikarbóna-bomba! Eszméletlen, mire jó a kertedben!

Vidd a szó­da­bi­kar­bó­nát a ker­tedbe, és el­ké­pesztő se­gít­sé­get fog nyúj­tani!

Most, hogy már tényleg elkezdett tombolni a tavasz, bizonyára te is egyre szívesebben szépítgeted a kerted. Hamarosan minden virágba borul, és kiélvezheted a kert minden örömét. Hogy valóban gyönyörű legyen a környezeted, akad egy nagyszerű segítséged. Méghozzá nem más, mint a szódabikarbóna! Mutatjuk, mi mindenre tudod használni!

Robban a szódabikarbóna-bomba! Eszméletlen, mire jó a kertedben!

1. Növények tisztítása

Robban a szódabikarbóna-bomba! Eszméletlen, mire jó a kertedben! 1

Fontos, hogy időről-időre megtisztogasd a növények leveleit, és így segítsd őket a fotoszintézisben. Főleg a lakáson belül, illetve a terasz és kert fedettebb részein hasznos ez a tevékenység. Kevés szódabikarbónát szórj langyos vízbe, ezzel nedvesítsd be egy puha rongyot, hogy minden szennyeződést alaposan eltávolíts a levelekről. Ez a kezelés egyúttal a fertőzésektől is védetté tesz.

2. Kerti bútorok tisztítása

Robban a szódabikarbóna-bomba! Eszméletlen, mire jó a kertedben! 2

Ilyen szép időben már előkerülnek a kerti bútorok is. Egyelőre még hűvös van a késő esti beszélgetésekhez, de a napsütést már ki lehet élvezni egy kis délutáni sütkérezéssel. Egy vödör vízbe szórj 1/2 csésze szódabikarbónát és önts hozzá 1 evőkanál mosogatószert. Alaposan meg tudod tisztítani így a bútorokat a tél során rárakódott piszoktól.

3. Lendületet ad a virágos növényeknek

Robban a szódabikarbóna-bomba! Eszméletlen, mire jó a kertedben! 3

1 liter vízhez adj 1 tk. szódabikarbónát, 1/2 tk. ammóniát és 1 tk. keserűsót. Ezzel locsold meg kerti palántáidat bőségesen. Kiváló műtrágyaként működik ez az oldat, nagy erőt merítenek belőle növényeid.

4. Semlegesíti a komposzt szagát

Ha komposztálsz a kertedben, az növényeidnek és a környezetnek is nagyon hasznos. De sajnos kellemetlen tud lenni a szaga. Hogy ezen segíts, időnként szórd meg kevés szódabikarbónával, és üdébb lesz a környező levegő. Ráadásul a komposztnak is hasznos.

5. Támogatja a virágzást

Robban a szódabikarbóna-bomba! Eszméletlen, mire jó a kertedben! 4

Szárnyra kapnak növényeid, és szebben virágoznak, mint valaha, hogyha 1 evőkanál szódabikarbónát szórsz 2 liter vízbe és ezzel locsolod meg őket. Ez most éppen kapóra jön, hiszen hamarosan az egynyári és az évelő növények is virágba borulnak.

6. Édesebb lesz a paradicsom

Robban a szódabikarbóna-bomba! Eszméletlen, mire jó a kertedben! 5

Szórd meg kevés szódabikarbónával a paradicsompalánták földjét. Ismételd ezt meg kéthetente. Elveszi a szódabikarbóna a savasságot, így a paradicsomaid édesebbek lesznek majd, mint amiről álmodtál.

7. Vágott virágok hosszabb élete

Robban a szódabikarbóna-bomba! Eszméletlen, mire jó a kertedben! 6

Ha vágott virágaidat szeretnéd tovább frissen tartani a vázában, akkor abban is segít a szódabikarbóna. Szórj belőle egy teáskanállal a vázába, és jóval tovább fogsz tudni gyönyörködni a csokrodban.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Szállodák titkos trükkje – Így csináld, és hetekig nem rakódik le a por otthon!

Mazsi

Ezért ne dobj soha ételmaradékokat a vécécsészébe! Minket meggyőzött!

Mazsi

Egyszer volt, hol nem volt babaszoba

info