Hirmagazin.eu
Főoldal » Ritkán látott fotókkal búcsúzunk Pécsi Ildikótól
Életmód hírek

Ritkán látott fotókkal búcsúzunk Pécsi Ildikótól

A hirado.hu ritkán látott fotókkal búcsúzik az életének 81. évében elhunyt Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésztől, Pécsi Ildikótól.

A sokoldalú színésznő a világirodalom legjelentősebb drámai szerepeiben nyújtott kiváló alakítást.

Játszott többek közt a Pécsi Nemzeti Színház, a Vígszínház, a kecskeméti Katona József Színház és a Korona Pódium színpadán is, önálló műsoraival pedig az egész országban fellépett.

Mindemellett száznál is több filmben, tévéjátékban és sorozatban játszott. Olyan magyar filmtörténeti mozgóképes alkotások fűződnek a nevéhez, mint Az aranyember, az Indul a bakterház, a Különc vagy éppen a Linda című tv-sorozat.

A hirado.hu a pályafutása során készült kulisszafotókkal emlékezik

Magyarország történetének egyik legnagyobb színésznőjére.

1962. augusztus 1.: Csorba András és Pécsi Ildikó főszereplők jelenete Jókai Mór: Az aranyember című film forgatásán a Dunakanyarban (Fotó: Nemzeti Fotótár/Bojár Sándor)

Pécsi Ildikó 1965-ben a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt (Fotó: Nemzeti Fotótár/Keleti Éva)

Budapest, 1980. október 3.: Pécsi Ildikó és Sinkovits Imre az Illyés Gyula Különc című drámájából készült tévéjáték egyik jelenetében (Fotó: Nemzeti Fotótár/Friedmann Endre)

1979. július 12.: Haumann Péter (Patás), Koltai Róbert (Bakter) és Pécsi Ildikó (Csámpás Rozi) az Indul a bakterház című tv-film egy jelenetében (Fotó: Nemzeti Fotótár/Sárközi Ágnes)

Budapest, 1988. május 20.: Görbe Nóra (Veszprémi Linda) és Pécsi Ildikó (Tombacher Klára) a Linda című tévésorozat egyik epizódjának forgatásán (Fotó: Nemzeti Fotótár/Friedmann Endre)

Bárki volt is a partnere, bármilyen szerepben is láttuk, mindig elvarázsolt és szórakoztatott. Pécsi Ildikó (1940–2020) emléke előtt filmjeiből készült válogatással tiszteleg az MTVA Archívuma. A válogatás itt érhető el.

hirado

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Sokaknál kiverte a biztosítékot a magyar nő, így szeretne anyává válni

Mazsi

Nagyon durvát húzott a magyar nő: 10 hónapja rejtegeti apja elől a kisfiát

Mazsi

Szerinted oké a gyerek előtt meztelenkedni?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!