Hirmagazin.eu
Főoldal » Ritka jelenség: Égig érő porördögöt videóztak Somogyban! – VIDEÓ
Tudástár - minden érdekesség

Ritka jelenség: Égig érő porördögöt videóztak Somogyban! – VIDEÓ

Mond­hat­nánk, hogy a tűz­ol­tók is meg­döb­ben­tek a je­len­ség lát­tán, ám szá­mukra ez egy meg­szo­kott je­len­ség. Nézd meg, hogy száll fel a por­ör­dög So­mogy me­gyé­ben!

Ritka jelenség: Égig érő porördögöt videóztak Somogyban! - VIDEÓ

Mintegy három hektáron égtek levágott fenyőágak és egyéb faanyagok szerda este, a Somogy megyei Barcs külterületén, Somogytarnóca mellett. A lángok eloltása után a tűzoltók egy poros forgószélről,

az úgynevezett porördögről is felvételt készítettek.

A katasztrófavédelem beszámolója szerint a jelenség arra vezethető vissza, hogy a tűz hatására erősen felmelegedett talajról a felhevült és a környezeténél könnyebbé vált levegő felszállt, majd forgó mozgásba kezdett.

Porördögöt szült a tűz Somogy megyében

Porördögöt szült a tűz Somogy megyében – Mintegy három hektáron égtek levágott fenyőágak és egyéb faanyagok szerda este, a Somogy megyei Barcs külterületén, Somogytarnóca mellett. A lángok elfojtását követően a tűzoltók egy poros forgószélről, az úgynevezett porördögről is felvételt készítettek. A jelenség arra vezethető vissza, hogy a tűz hatására erősen felmelegedett talajról a felhevült és a környezeténél könnyebbé vált levegő felszállt, majd forgó mozgásba kezdett. Videó: Dávid Tamás tű. őrnagy, Somogy KMSZTovábbi információk + képek a tűzesetről és a beavatkozásról: http://somogy.katasztrofavedelem.hu/hirek/4860-belekapott-a-szel-a-fenyoagakbol-allo-ego-kupacba-s-a-tuzet-nem-lehetett-megfogni

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2016. június 9., csütörtök

A látványos videót Dávid Tamás tűzoltó őrnagy készítette.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Csökken az északi-sarki jégtakaró zsugorodási üteme

Mazsi

Itt az újabb szcientológus lista!

Géza

Rossz alvási szokások, amik hízlalnak

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------