Főoldal » Riasztó vészjelzés ez egész Európának: maga a pokol várhat ránk a Kárpát-medencében
Klímaváltozás

Riasztó vészjelzés ez egész Európának: maga a pokol várhat ránk a Kárpát-medencében

Egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárási körülmények hazánkban is: ha így folytatódik, a század második felére megszokottá válhat a 40 fok feletti kánikula a Kárpát-medencében.

Ürge-Vorsatz Diana az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az éghajlat változások súlyosságágról, többek között azt is elmondta, hogy nem az átlaghőmérséklet növekedése mondható problémának, hanem a szélsőséges időjárások gyakorivá válása. Azonban az átlaghőmérséklet növekedése is súlyos problémákat okozhat az emberek számára. Nyugat-Európában az idei nyár rendkívül szélsőségesnek mondható volt, habár Magyarországot kevésbé érintette. Meteorológiai Világszervezet 2019 júliusát a Föld valaha volt legmelegebb hónapjának nyilvánította.

Az évszázad második felére, de akár már közepére átlagossá válhat a Kárpát- medencében is magas hőmérséklet. Magyarországon egyre gyakrabban számíthatunk villámáradásokra, és a szárazsággal járó tűzesetekre– nyilatkozta Ürge-Vorsatz Diana az extrém átlaghőmérséklet növekedés kapcsolatban.

Azt is kifejtette a klímakutató, hogy bolygónkon nem lehet végtelenségig növekedni, amit az emberiségnek és a gazdasági résztvevőknek is meg kellene érteniük.

Az interjút megnézhetik itt:

 

(infostart.hu)

Fotó:Northfoto

Hasonló hírek

Harc az európai vízkészlet megőrzéséért – videó

Géza

EU – klímavédelem – videók

Géza

Fiatal aktivisták feküdtek keresztbe az Európai Parlament bejáratánál – a hatékonyabb klímavédelemért – videó

Géza