Image default
Külföld

Riasztó jelentés: az iszlámnak lesz a legtöbb követője

Az isz­lám val­lá­súak száma ro­ham­tem­pó­ban nö­vek­szik. Egy új ta­nul­mány sze­rint pár év­ti­ze­den belül akár a világ ve­zető val­lá­sává is vál­hat.

Riasztó jelentés: az iszlámnak lesz a legtöbb követője

Az amerikai Pew Research Center nevű cég megvizsgálta a vallások jelenlegi helyzetét, és prognózist készítettek az elkövetkezendő évtizedekre. Ebből az derül ki, hogy egyelőre a keresztények vannak a legtöbben, az iszlám azonban a világ leggyorsabban növekvő vallása.  2015-ben 2,3 milliárd ember volt keresztény, ez a teljes lakosság 31,2 százalékát jelentette – írj a Welt. A muszlimok 1,8 milliárdan voltak, ők a népesség 24,1 százalékát tették ki.

Ha a jelenlegi tendenciák ugyanígy folytatódnak, akkor 2060-ra a muszlimok utolérik a keresztényeket.

43 év múlva az emberek 31,8 százaléka keresztény, 31,1 százaléka pedig iszlám vallású lesz a jóslat szerint. Ez a növekedés egyben azt is jelenti, hogy az ateisták száma csökkenni fog, a jelenlegi 16-ról 12,5%-ra. A tanulmány arra is rávilágít, hogy a muszlimoknál a gyermekvállalás aránya jóval magasabb, mint bármely más vallásúaknál. Az adatok azt mutatják, hogy a muszlimoknál átlagban 3,1 gyermek születik.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Soros fia személyesen felügyelhette a migránspárti erőket Marokkóban

Géza

Az aradi tizenhármak állhatatossága példamutató kell legyen a felvidéki magyaroknak

Edit

24 órás imádság a Szent Péter bazilikában

info