Autók - motorok - hajók

Riasztást adott ki a vállalat: veszélyes autók százezreit hívják vissza

Riasztást adott ki a vállalat: veszélyes autók százezreit hívják vissza

Több BMW-modell motorjában is súlyos hibákat találtak, a probléma pedig akár balesetekhez is vezethet.

A BMW közlése szerint 312 ezer autót kell visszahívniuk, ugyanis a kocsik halálosan veszélyes hibát tartalmazhatnak. A héten derült ki, hogy ezeknek a modelleknek a motorja menet közben leállhat. Több dühös autós is arról számolt be, hogy útközben az ő kocsijuk is egyszer csak megállt.

A német vállalat egyébként már 2011 óta kap hasonló meghibásodásokról panaszt, de csak most robbant a botrány. A cég egyébként alig egy éve volt kénytelen 36 410 benzines BMW-t visszahívni, szintén motorhiba miatt.

A mostani figyelmeztetés szerint dízel- és benzin üzemű kocsik is érintettek, a hibás modellek 2007 márciusa és 2011 augusztusa között készültek. Ide tartoznak az 1-es, 3-as, Z4-es és X1-es modellek is.

A cég elismerte, hogy az akkumulátor és a biztosítékok közötti kapcsolat lehet hibás, a hő vagy kopás hatására pedig a motor leállásához vezethet. A BMW a tulajdonosokat a következő három hétben levélben is figyelmezteti – írja a Mirror.

Forrás: Ripost

Képünk csak illusztráció.

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Használt autót szeretnél venni? Nyomtasd ki ezt az LISTÁT, ne szégyeld a papírt a kezedben, és menj sorról sorra, bonyolíts jó vételt, járj jól! Osztd meg barátaiddal, ismrőseiddel a cikket, ha jót akarsz nekik!

Géza

Rohamosan csökken az elektromos autók ára

info

Lefagyott a szélvédőd? Ezt próbáld ki, és nem késel el többé

Mazsi