Hirmagazin.eu
Főoldal » Rezesova szelleme: újabb részeg BMW-s csapódott egy autóba az M3-ason
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Rezesova szelleme: újabb részeg BMW-s csapódott egy autóba az M3-ason

Megint egy részeg BMW-s rohant egy autóba az M3-ason. Az ittas női sofőr éppen annyival, 165 km/h-val ütközött az előtte haladóba, mint Eva Rezesova.

Rezesova

Több más körülmény is egyezik az elmúlt évtized egyik leghírhedtebb közlekedési tragédiája és a most vizsgált baleset között. Így például ezt az ittas BMW-st is ugyanaz az igazságügyi szakértő mentegette, mint a szlovák milliárdosnőt. A nyilvánvaló hasonlóság ellenére rendőrség ezt a nőt meg sem gyanúsította a baleset okozásával. A Kékfény riportja.

A Török család Lőrinciben lakik. 2016 nyarán egy este Török Bálint és felesége munkába indultak. Egy budapesti szállodában dolgoztak, és naponta feljártak a fővárosba. Aznap este egy nagy rönkszállító kocsit követtek, az is rákanyarodott az M3-asra vezető felhajtósávra. Török Bálint szorosan követte a Ford Mondeójukkal.

A férfi úgy mesélte, már majdnem leelőzte az utánfutós rönkszállítót, amikor hátulról utolérték. Az ütközés után a Ford a szalagkorlátnak ütközött és megállt. Török Bálint és felesége kimászott az összetört kocsiból. Kész csoda, hogy életben maradtak. A mentők a hatvani kórházba vitték őket. „Az igazságügyi gépjárműszakértő véleménye szerint az ütközés pillanatában 165-tel jött a ‘kishölgy’ hátulról, viszont a fék puha volt” – mondta a férfi.

A BMW egy szolgálati kocsi volt, amit egy 30 éves nő vezetett, ráadásul, mint kiderült, a nő részeg volt, tudta meg Török Bálint ügyvédje. „Ebben az esetben a régi szabályok szerint 0,8 ezrelékes gramm/liter ezrelék véralkoholszintet állapított meg a bíróság. De meglehetősen tágan van meghatározva, mert az 1,5-öt is lehetett hallani a híradásokban, ami viszont a közepesnek az alsó határa” – fogalmazott Borbély Zoltán ügyvéd.

A nő ittasan és 160 körüli tempóval rohant bele az előtte haladóba. Török Bálint azt mondta, hogy ha nem a Forddal vannak, hanem egy kisebb kocsival, nem biztos, hogy túlélik.

A kép illusztráció

Volt már ilyen

A baleset kísértetiesen hasonlít a Rezesova-ügyre. Nem hallgatható el a párhuzam. 2012 nyarán egy szlovák nő egy BMW-vel hátulról belerohant egy előző Fiat Puntóba, amelyik az ütközés után kigyulladt. A Fiatban négyen ültek, mindannyian meghaltak. A BMW-t vezető Eva Varholikova Rezesova karcolásokkal megúszta. Az ügyészség őt tette felelőssé a tragédiáért.

A Fiat személygépkocsi elsődleges ütközési és ezt megelőző haladási sebessége 98-103 km/óra közé tehető a szakértő szerint, míg a BMW ütközési sebessége, figyelemmel arra az objektív tényadatra, mely szerint a BMV légzsákja 155 km/óra sebességnél nyílt ki, 165-175 km/óra között volt.

Szinte szóról szóra ugyanaz a történet. A Rezesova-ügyben a fő kérdés az volt, hogy a kis Punto szabályosan előzött, vagy váratlanul bevágott a szlovák nő elé? Szakértők egy csoportja nem zárta ki, hogy a balesetet a Fiat vezetője okozta azzal, hogy féktávolságon belül kiment Rezesova elé.

Rezesova-ügy

Az első fokú bíróság szerint azonban nem mindegy, hogy valaki józan és csak 130-cal megy, mert akkor időben le tud fékezni és tompítja az ütközést. Ha történik is koccanás, nem akkora az ütközés ereje, és lehet, hogy a Fiat Punto utasai még ma is élnének. Rezesovát első fokon ezért a halálos következményért ítélték börtönre. Másodfokon már azt állapították meg, hogy egyedül ő a felelős a balesetért.

Stubeczki Sarolta bíró az ítélet indoklásában azt fejtegette, hogy a szigorú büntetéssel elejét kell venni a hasonló baleseteknek. Kettő év telt el az intelmek után, és ugyanígy nyáron, ugyanígy az M3-ason, Budapest felé, a belső sávban, ugyanígy egy BMW-vel, egy fiatal nő, ugyanígy részegen és 165-tel hátulról belerohant, egy lassabb kocsiba. Rezesovát kilenc évre ítélték, a BMW-s nőt meg sem gyanúsították. Hogy van ez? – tette fel a kérdést Borbély Zoltán.

„Ha ezt a logikát vesszük alapul, akkor az úgynevezett Rezesova-ügyben nem lehetett volna bűnösséget megállapítani, ami lehet, hogy így van, csak ugyanaz a típusú ügyben kétféle logikát és kétféle gyakorlatot nem lehet folytatni” – fogalmazott az ügyvéd.

Forrás: Duna / Kékfény

Képek: totalcar, hvg, eloben

Kiemelt kép: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Jogosítvány nélkül menekült a rendőrök elől egy férfi Pécsett

Géza

Őrizetben a dílerek (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Rettegnek a szentendreiek: köztünk jár a darabolós gyilkos

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------