Hirmagazin.eu
Főoldal » Rettenetes tűz pusztít Szardinián, .. eddig több száz embert menekítettek ki, de nagyon sokan eltűntek vagy elégtek.. – képek, videók
Külföld

Rettenetes tűz pusztít Szardinián, .. eddig több száz embert menekítettek ki, de nagyon sokan eltűntek vagy elégtek.. – képek, videók

Négyszáz embernek kellett elhagynia otthonát vasárnap virradóra Szardínia szigetén, amelynek nyugati térségében tűz pusztít..

Forrás: Copernicus - interaktív térképért kattintson a képre vagy IDE.
Forrás: Copernicus

 

Olaszország második legnagyobb szigetének polgári védelmi hatósága közölte, hogy az előzetes becslések szerint mintegy ötezer hektárt pusztítottak el a lángok a sziget központja, Montiferru közelében.

Két településről, Cuglieriből és Sennariolóból evakuálták az embereket, ahol a polgármester szerint lakókörzeteket még nem értek el a lángok. A Cuglieriből kitelepített kétszáz lakos fele vasárnap hazatérhetett.

Sardinia

Kép

Tizenegy repülőgép és helikopter segít a lángok oltásában, de a tűzoltók erőfeszítéseit nehezíti az erős délnyugati szél, amely miatt a tűzriasztást a legmagasabb fokúra emelték.

Videó:

A Coldretti mezőgazdasági szervezet katasztrófáról írt közleményében hangsúlyozza, hogy a mezőgazdaságot jelentős károk érték. Legelők, erdők és egyes esetekben állatok vesztek oda a tűzben.
Az olasz kormány vasárnap bejelentette, hogy segítséget kér a szomszédos országoktól.Luigi di Maio olasz külügyminiszter a Facebookon azt írta, hogy tűzoltó repülőgépeket kérnek az EU többi tagállamától. Mint fogalmazott: a szigeten Oristano térségét “térdre kényszerítette a pusztító tűzvész”

.Ez példátlan katasztrófa” – jelentette ki Christian Salinas, a sziget kormányzója.

Az oltásban és a mentésben mintegy 7500 ember vesz részt. Giuseppe Conte korábbi olasz miniszterelnök vasárnap éjjel az alábbi fotót posztolta Facebook-oldalán a szigetről, bejegyzésében valóságos földi pokolnak nevezte a térséget, és együttérzését, tiszteletét fejezte ki a helyi lakosság és az önkéntesek iránt, akik segítenek a lángok megszelidítésében.

Reuters legfrissebb értesülései szerint az Európai Bizottság a jelenleg helyszínen dolgozó hét, az erdőtüzek oltására kialakított repülőgép mellett további négyet küld Szardíniába.

Videó:

Ezek közül a Canadair színeiben két kétéltű repülőgépet Franciaország biztosít az Európai Polgárvédelmi Alap támogatásával, kettőt pedig Görögország a rescEU program forrásaiból.

travelo, twitter

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Óriási akció Görögországban: kompokkal szállítják a migránsokat

Edit

Merényletet követtek el a kairói olasz konzulátus ellen

info

MTI – Koronavírus: Moszkva vízumkényszert vezet be, Trudeau a kínaiak megbélyegzésétől óv

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!