Főoldal » Rengeteg új járművet kaptak a tűzoltók és mentők – videó
Gazdaság

Rengeteg új járművet kaptak a tűzoltók és mentők – videó

Terepjárókat, magasból mentő járművet és gyorsbeavatkozó tűzoltó járműveket adtak át önkéntes és hivatásos tűzoltóknak, valamint mentőknek szerdán.

Negyvenöt duplafülkés terepjárót, két magasból mentőt és öt gyorsbeavatkozó tűzoltó gépjárművet vehettek át önkéntes tűzoltóságok és mentőcsapatok, valamint hivatásos tűzoltóságok december 18-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A járművek egy részét európai uniós, egy részét pedig hazai forrásból finanszírozták – számolt be a hírről a katasztrofavedelem.hu.

https://www.facebook.com/bmokf.hivatalos/videos/2471788496472411/

Az átadáson Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató kiemelte: a hivatásos katasztrófavédelem számára fontos az önkéntesekkel való együttműködés erősítése, az önkéntes mentőcsapatok és tűzoltóságok működésének technikai biztosítása. Ezt a központi költségvetés minden évre pályázati forrással támogatja.

A mostani alkalommal a nemzeti minősítéssel rendelkező önkéntes mentőszervezetek összesen negyvenöt, felmálházott Volkswagen Amarok típusú járművet vehetnek át.

„Ezzel a járási, települési mentőszervezeteknek nyújtott támogatással emelt szintű védelmet tudunk biztosítani a vizek kártételei elleni védekezés esetén, a szélsőséges időjárási események, valamint a klímaváltozás következtében kialakult helyzetek során bajba jutott emberek életének, anyagi javainak mentésekor, a települések önvédelmi képességének növelésében” – fogalmazott a vezérőrnagy. Hozzátette,

az önkéntes tűzoltóságok közül öt – féléves csapatpróbát követően – egy-egy Mahindra S5-ös új gyorsbeavatkozó tűzoltó gépjárművel gazdagodik,

és játszhat még nagyobb szerepet az ország mentő tűzvédelmében.

A főigazgató emlékeztetett: a ma átadott két magasból mentővel együtt az elmúlt években tizenöt ilyen eszköz állt szolgálatba.

Nyitókép: Facebook / katasztrófavédelem / Szőke Péter / BM-OKF
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ne rohanj: még egy évig használhatod a régi húsz ezrest

Mazsi

Egy hónapig nem lesz vasárnapi zárva tartás

Edit

Szombaton adják át a 3-as metró felújított északi szakaszát

Géza