Hirmagazin.eu
Főoldal » Rengeteg gyerek meghalt az újabb terrortámadásban
Külföld

Rengeteg gyerek meghalt az újabb terrortámadásban

Legalább huszonhárom ember meghalt és huszonöt megsebesült, amikor fegyveresek kopt keresztényekre támadtak Egyiptomban.

A véres támadás az ország déli részében fekvő el-Míneja tartományban történt. Egyes sajtójelentések 26 halottról szólnak. Az al-Ahram arab hírportál a kopt ortodox egyházra hivatkozva közölte, hogy a halottak többsége gyerek.

A kopt zarándokok két autóbusszal és egy teherautóval mentek egy kolostorhoz a sivatagon keresztül, amikor a támadók Adva városánál tüzet nyitottak rájuk. Az egyik buszban körülbelül 40 gyerek utazott, a másik busz utasai pedig felnőttek voltak.

Az egészségügyi minisztérium szerint a zarándokokra 8-10, katonai egyenruhát viselő fegyveres támadt rá. Egyelőre egy szervezet sem vállalta magára a támadást, amely a szombaton kezdődő muzulmán böjti hónap, a ramadán előtti napon történt.

A hatóságok lezárták a támadás helyszínét, és hajtóvadászatot indítottak a merénylők ellen – írja az MTI.

A 92 milliós egyiptomi lakosság 10 százalékát kitevő koptok a közelmúltban több véres merénylet célpontjai voltak. December óta hetvenöt kopt halt meg pokolgépes merényletekben Kairóban, Alexandriában és Tantában. Legutóbb a virágvasárnapi misén robbant pokolgép április 9-én két kopt székesegyháznál. Legalább 43 ember meghalt, és a sebesültek száma a százat is meghaladta. Mindhárom merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Erős földrengés rázta meg Görögország nyugati részét

Géza

Sargentini után most Guy Verhofstadt támadja hazánkat

Géza

Légkondicionálóval szerelik fel a disznóólakat

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!