Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Rengeteg a fagyhalál Magyarországon

November közepére már 25-en hunytak el fagyhalál következtében. A Magyar Szociális Fórum szerint ennek egyik oka az állami gondoskodás hiánya. A rendszerváltás óta egy nagyközségnyi ember halt fagyhalált Magyarországon.

Az elhunytak többsége idős, magányos, beteg ember és fűtetlen lakásában hűlt ki. Egy részük otthon hunyt el, másokat kórházba szállítottak, de már nem tudtak rajtuk segíteni – ismertette a részleteket a Magyar Szociális Fórum alapítója. Simó Endre kiemelte: elég 5-10 fok ahhoz, hogy egy legyengült, idős, beteg szervezet felmondja a szolgálatot, és bekövetkezzen a helyrehozhatatlan.

Elmondta: az áldozatok között nemcsak idős emberek voltak, olyanokat is elragadott a fagy, akik a szabad ég alatt éjszakáztak. A tragédiák oka szerinte a hideg mellett a szétzilált szociális háló.

Úgy látja, a hajléktalanságot egy év alatt fel lehetne számolni kellő politikai akarattal. Emellett meg kellene erősíteni az idősek gondozását szolgáló hálót, ezzel kiküszöbölni a fagyhalál egyik fő okát. A másik fő ok szerinte a lakhatás hiánya, az, hogy sokan kerülnek az utcára olykor családostól, és a gyerekeket állami gondozásba veszik. Emlékeztetett arra, hogy követelték, iktassák az alaptörvénybe a lakhatási jogot, ám ez nem történt meg.

A Magyar Szociális Fórum alapítója szerint a korábbi mérséklődés után három éve megint emelkedik a fagy miatt elhunytak száma.

Tavaly 210 áldozatot szedett a hideg.

Kiemelte, az egymásra odafigyeléssel, a szolidaritással életet lehet menteni.

Nyitókép: pixabay

Kapcsolódó hang

Rengeteg a fagyhalál

A hang itt érhető el!

Forrás: Infostart.hu / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Elhunyt Aigner Szilárd

Edit

Székesfehérvár fideszes polgármestere kiállt a DK-s képviselő mellett – videó

Géza

A parlament honvédelmi bizottsága összehívását kezdeményezi a Jobbik

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------