Főoldal » Reneszánszát éli a házasságkötés Magyarországon – videó
Életmód hírek

Reneszánszát éli a házasságkötés Magyarországon – videó

Reneszánszát éli a házasságkötés Magyarországon, harminc éve nem kötöttek annyi házasságot, mint 2019-ben – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin a házasság hetén, az V. kerületi házasságkötő-teremben tartott sajtótájékoztatón elmondta: 2019 januárja és novembere között mintegy 62 ezren kötöttek házasságot, 84 százalékkal többen, mint 2010-ben.

A házasságkötések száma minden régióban és életkori csoportban nőtt, a tavaly augusztusi 11 300 esküvő pedig 40 éves csúcsot jelent – tette hozzá.

Felidézte, hogy a negatív rekord 2010-ben volt, akkor ugyanis kétszer annyi házasság szűnt meg, mint amennyi köttetett. Az elmúlt években Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az esküvők száma Európában – hangsúlyozta az államtitkár.

Novák Katalin kiemelte, hogy a válások száma soha nem látott alacsony szintet ér el: míg 2010-ben a házasságkötések számához viszonyítva 67 százalék volt a válások száma, addig 2018-ban csak 33 százalék.

Az államtitkár kitért arra is: a 2015 óta elérhető, két éven keresztül havi ötezer forintot jelentő első házasok adókedvezményét eddig 150 ezer pár, a júliusban hatályba lépett babaváró támogatást pedig több mint 67 ezren igényelték. A legtöbben a maximális 10 milliós összeget kérik – fűzte hozzá.

A kormány célja, hogy Magyarországon mindenkinek akkor és annyi gyermeke születhessen, amikor és amennyit szeretne. ehhez nyújt segítséget a magyar családtámogatási rendszer – mondta az államtitkár.

Novák Katalin kérdésre válaszolva elmondta: az egyeztetések során a német CDU-s vezető politikusoktól azt a visszajelzést kapják, hogy szeretnék, ha a Fidesz az Európai Néppárt tagja maradna, ennek érdekében pedig közvetítő szerepet is hajlandóak vállalni.

A Fidesz, a vitákat hátrahagyva, Európa és az európai emberek jövőjéről, fontos érdemi kérdésekről szeretne beszélni – tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz pártalapítványa irodát nyit Brüsszelben, elmondta: a Polgári Magyarországért Alapítvány brüsszeli irodája lehetőséget ad arra, hogy a Brüsszelben élőket a valóságról tájékoztassák, és ne csak az elferdített hírekből tájékozódhassanak.

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke kedvezőnek és reménykeltőnek tartja, hogy ilyen sok házasság köttetik, és hogy emellett a válások száma jelentősen csökken.

Beszélt arról is, hogy kutatások szerint a magyarok 75 százaléka nem tartja elavultnak a házasságot, 10-ből 9 ember pedig javasolja is azt. Ez azt mutatja, hogy a magyarok házasságpártiak, és hisznek a házasság intézményében – vélekedett.

Ismertette továbbá, hogy Magyarországon az emberek többsége a stabil párkapcsolatot tartja a legfontosabbnak a gyermekvállaláshoz: az idősek kétharmada, a fiatalok több mint ötven százaléka szerint jó, ha a párok összeházasodnak a gyermekvállalás előtt.

Hozzátette: a házasságban gondolkozók 97 százaléka gyermeket is szeretne.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ennél bizarrabb testápoló ma már nem lesz – fotó

info

Megható történet! 62 év után még mindig fogja a halott felesége kezét

Edit

Bolondnak tetette magát az újságíró és elmegyógyintézetbe került – amit ott látott az sokkolta

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------