Főoldal » Rendőrség kereste a “feleségét lefejező” Korda Györgyöt
Bulvár

Rendőrség kereste a “feleségét lefejező” Korda Györgyöt

Talán is­me­red a tör­té­ne­tet, talán nem, de az biz­tos, hogy ez az első és egy­ben leg­ke­mé­nyebb bul­vár sztori a hazai “plety­ka­tör­té­ne­lem­ben”…

Hogy túlzás a cím? A legkevésbé sem. Még úgy sem, hogy Balázs Klári feje akkor is, azóta is a helyén maradt. Korda György és felesége az Esti Frizbi felvételén mesélték el a hitetlenkedő Hajdú Péternek, hogy bizony őket illeti az első hely, ha listázni szeretnénk a legdurvább bulvárhírek rangsorát. Éppen harmincéves a gyilkos vicc története.

Rendőrség kereste a feleségét lefejező Korda Györgyöt
Haza sem mertek jönni…
Fotó: Markovics Gábor

Még 1986-ban történt, amikor a Korda házaspár éppen a tengerentúlon turnézott hónapokon át. Ekkor pattant ki Boncz Géza és Nádas György agyából az isteni szikra, hogy elterjesztenek valami igazán gonosz pletykát a sztárpárról. Így kitalálták, hogy

Korda György egy szállodai szobában lefejezte Balázs Klárit.

A dolog ugyan tréfának indult, de az egész ország komolyan vette. A pletyka futótűzként terjedt, és már nem lehetett megállítani…

“Emlékszem, drága anyámat csapta földhöz szó szerint a hír, hogy megöltem Klárikát. Két rendőr jelent meg az otthonunknál és engem kerestek. Anyám mondta, hogy külföldön vagyunk Klárival, mire ők közölték vele, hogy az nem lehet, mert én lefejeztem őt. Anyám azt hitte viccelnek vele és rávágta: Ha megölte, jól tette!”

Amikor a rendőrök csak bizonygatták a dolgot, egyszerűen elájult szegény.

“Sok évvel később maga Nádas Gyuri vallotta be nekünk, hogy ő és szegény Boncz Géza találták ki és indították útjára a pletykát, amikor a fagyos Budapesten ülve azon méltatlankodtak, hogy mi a napfényben fürdőzve koncertezgetünk a világ másik felén” – mesélte Hajdú Péternek ma már nevetve az énekes, aki akkoriban nem igazán tudott kacagni az ízetlen viccen.

Rendőrség kereste a feleségét lefejező Korda Györgyöt 1
Klárika attól félt, tényleg az életére törnek
Fotó: Markovics Gábor

“Reggelre az egész ország azt suttogta, hogy én már nem élek, mert Gyuri kivégzett. Nagyon megijedtünk mindketten, nem is tudtuk, mit tehetnénk. Amikor utolért minket a hír, még több koncertünk hátra volt. Emlékszem, egy mexikói szálloda tizennegyedik emeltén laktunk, én kinéztem a teraszról, mire Gyuri ijedten kiszaladt, hogy ne nézelődjek, mert még kiesek, és az Isten nem mossa le róla a gyilkosságot”

– mesélte az ATV stúdiójában Klárika. A legendás énekes végül felhívta az akkori belügyminisztert, és arra kérte, élőben közvetítse a tévé a hazaérkezésüket, ellenkező esetben nem térnek haza. Ez meg is történt, de valójában ez sem volt elég ahhoz, hogy mindenki elhiggye, egy szó sem igaz a gyilkosságból.

Balázs Klári a Ripost-nak mesélte el, mit is élt át akkoriban, és milyen nehezen bocsájtott meg a humoristának, aki maga vallotta be tettét.

Rendőrség kereste a feleségét lefejező Korda Györgyöt 2
Ők nem nevettek a viccen
Fotó: Markovics Gábor

“Ezen a történeten ma már csak nevetünk, de megélni nem volt egyszerű. Emlékszem, rettegésben töltöttük a hazatérésünkig hátralévő időt.”

Attól féltünk, hogy esetleg tényleg meg akar ölni engem valaki, hogy Gyurira foghassa, vagy hogy ér engem valami baleset.

“Gondoljanak bele, mi lett volna Gyurival! Azokban az időkben csak keveseknek tudtuk elmondani, hogy nem igaz a hír, hiszen nem voltak ilyen technikai lehetőségek, mint ma. Amikor pedig hazatértünk, azzal kellett szembesülnünk, hogy az élő kapcsolás sem segített a dolgon. Egyszerűen azt kezdték beszélni az emberek, hogy Gyuri szerzett egy alteregót. A koncerteken is az emberek azt pusmogták, hogy én, nem én vagyok. Már azon gondolkodtam, hogy megmutatom azt az anyajegyet, ami rajtam is ugyanott van, ahol édesanyámon.”

Amikor nem is olyan régen bevallotta nekünk Nádas Gyuri, hogy ő volt a pletyka egyik szülőatyja, nem volt éppen őszinte a mosolyom. Össze kellett szorítanom a fogamat, hogy…

– árulta el Klárika, aki férjével együtt számos érdekességet mesélt el az Esti Frizbi vasárnap esti adásának felvételén.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Leonardo DiCaprio botrányfilmet készít a Volkswagen-csalásról

Edit

Húsz éves lesz a Hooligans együttes

info

Ördög Nóra könyvének borítója igencsak pikánsra sikerült

Edit