Hirmagazin.eu
Főoldal » Rendőröket vezényelhetnek a határhoz a Brexit miatt
Külföld

Rendőröket vezényelhetnek a határhoz a Brexit miatt

A brit rend­őr­ség ezer egyen­ru­hást ké­szít fel arra, hogy ke­zelni tud­ják az eset­le­ge­sen ki­ala­kuló ká­oszt az ír-északír ha­tár­sza­ka­szon.

A brit Guradian nevű lap beszámolója szerint ahatóságok arra számítanak, hogy ha a március végén esedékes Brexit megállapodás nélkül történik, akkor a visszaállított szigorú határellenőrzés polgári engedetlenséget vagy akár komoly zavargásokat is eredményezhet.

A két szomszédos ország között az északír polgárháborút lezáró egyezmény értelmében zöldhatár jött létre. Amennyiben a britek megállapodás nélkül lépnek ki az EU-ból, úgy a régi határt újra fel kellene húzni. Ez az egyezmény felmondását is jelentené egyben, ami pedig könnyen az erőszak kiújulásához vezethetne. A megállapodás nélküli Brexitnek ugyanis az egyik legnagyobb vesztese Írország lenne.

Az írek legfontosabb kereskedelmi partnere Nagy-Britannia, a határ visszaállítása azonban lényegesen megnehezítené az országok közötti szabad kereskedelmet, ami akár több száz millió eurós veszteséget is jelenthet évente az ír gazdaság számára.

Forrás: Ripost

 

 

 

Hasonló hírek

Sokkal kevesebb bevándorló jön Európába a Földközi-tengeren keresztül

Edit

Hajmeresztő, ami a hetes cikk szerinti eljárás kapcsán zajlik

Géza

Egyik párt sem tud kormányt alakítani Izraelben

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------