Image default
Bulvár

Rendőrök állították meg a sisak nélkül bicikliző Schwarzeneggert Ausztráliában

2015 03 17 122352

MTI 2015. március 17., kedd 11:50

Megállították, de nem bírságolták meg a rendőrök Arnold Schwarzenegger akciófilmsztárt, volt kaliforniai kormányzót, aki sisak nélkül biciklizett az ausztráliai Melbourne utcáin.

A The Age című ausztrál lap beszámolója szerint a rendőrök egy csoport kerékpárost ellenőriztek hétfőn rutinszerűen, amikor észrevették, hogy egy kék közösségi kerékpár nyergében a csoport tagja a filmsztár is, és nem visel védősisakot.
Robert Gillson főtörzsőrmester elmagyarázta neki, hogy Viktória államban, amelyben Melbourne is található, nem szabad bukósisak nélkül kerékpározni. A rendőr szerint az amúgy is barátságos hangvételű beszélgetés még szívélyesebbé vált, amikor Schwarzenegger megemlítette neki, hogy az ő apja is rendőr volt.
A főtörzs nem büntette meg a hollywoodi filmcsillagot, exkormányzót, noha a sisak nélküli biciklizésért 146 ausztrál dollár (30 ezer forint) bírság jár Viktória államban. A rendőr ehelyett eligazította Schwarzeneggert a legközelebbi bolthoz, ahol az 5 dollárért azonnal beszerezhetett egy fejvédőt.
A rendőr azt mondta az újságnak, hogy nem kivételezett a hírességgel, gyakran beéri figyelmeztetéssel olyan országokból érkezett turisták esetében, ahol nem kötelező kerékpáron a sisakviselés.
A 67 éves Schwarzenegger megszállott kerékpáros, és gyakran pattan biciklire a felkeresett világvárosokban.
http://www.theage.com.au/victoria/melbourne-police-officers-pull-up-arnold-schwarzenegger-for-riding-a-bike-without-a-helmet-20150317-1m0s5c.html

Kép: Google;

Hasonló hírek

Máté Péter lánya szívszorító vallomást tett

Mazsi

Ismét magyar álomesküvő!

Géza

Jogerős ítélet született: verte a férje Demcsák Zsuzsát

Mazsi