Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Rendőrök a nyári táborban – köszönjük rendőreinknek!

Táboros gyerekeknek tartottak bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást a várpalotai rendőrök. (2019. 06. 19., sze – 09:08, Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. június 18-án délelőtt a Jásdi Általános Iskola diákjaihoz látogattak el, és a gyerekek a nyár veszélyeiről hallgathattak meg egy előadást. A rendőrök felhívták a figyelmüket arra, hogy az utcán ne játszanak a mobiltelefonjukkal, és idegeneknek ne adják át azt semmilyen kérésre. Hangsúlyozták, hogy a strandon, a táborokban ügyeljenek arra, hogy a lakáskulcsuk, a pénztárcájuk soha ne maradjon őrizetlenül, azokat biztonságos helyen tárolják.

nyári tábor

A diákok játékos feladatokkal ismételhették át a közlekedési szabályokat. Átbeszélték az előadókkal a közúti jelzőtáblák, különösen az elsőbbségadásra vonatkozó táblák jelentéseit. Ezen kívül tájékoztatást kaptak, hogyan kell betartani a jobbkéz-szabályt és kitértek a bukósisak használatának fontosságára is. Az előadás után a rendőrök az ujjlenyomat vétel technikáját is bemutatták a gyerekeknek, valamint szó esett a 112-es segélyhívó használatáról is.

police.hu, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Egy illegális migráns egy gyorsvonat ülései alatt megbújva próbált meg bejutni Magyarország területére

Géza

Már gyerekként is sokszor lódított: ilyennek ismerték a csalót, aki kamu altábornagyként nyúlt le több száz milliót

Géza

Bűnügyi sarok: legfrissebb rendőrségi, határrendészeti hírek (+ videó)

Géza