Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Rendőreink lekapcsoltak egy Porschét, kiakadtak attól, ami benne volt

Szombathelyi rendőreink egy Porschét állítottak meg a Szent Márton utcában. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a jármű kék-piros villogókkal, megkülönböztető jelzéssel van ellátva.

A fényképeket a 112press.hu olvasója készítette a szombat éjszakai ellenőrzésről, a képeken jól látszik a Porschéra szerelt megkülönböztető jelzés.

Azokra a kérdésekre, hogy tartozhat-e rendvédelmi szervekhez a Porsche, illetve jogszerűen található-e rajta megkülönböztető jelzés, a rendőrség azt válaszolta, hogy ezt egyelőre vizsgálják.

FORRÁS: 112PRESS.HU

A rendőrségi válaszból kiderült, hogyközlekedési szabálysértés miatt állították meg a Porschét, és a vezetője ellen szabálysértési eljárás indult.A megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek használatát a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének és használatának szabályairól szóló 12/2007. (III.13.) IRM rendelet szabályozza.

A SZÜF (Személyes Ügyintézői Felület)járműnyilvántartási adatai között nem szerepel, hogy a Szombathelyen megállított hatéves Porsche “rendőrségi jelleggel” rendelkezne.

origo, 112press

Hasonló hírek

19 kiskutya egy olasz autóban

Géza

Fegyvereket, lőszert és vadhúst foglaltak le a rendőrök Zemplénben

Edit

Előzetesben maradnak a Buda-Cash-ügy gyanúsítottjai

Edit