Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Rendőreink elfogták a hírhedt alvilági figurát, Tureket! Gratulálunk! – videó

Turek. A ’90-es évek maffialeszámolásai kapcsán visszatérő név, félelmetes hírű és fizikumú figura, akit most gondos előkészületek után, jókora kommandós egységgel rohant le a Terrorelhárítási Központ.

Az akcióra a fővárosban, a Pasarét Bisztróban került sor, ám előtte a TEK emberei hermetikusan lezárták az egész utcát.

A férfi valódi neve H. Sándor, de a múltja miatt megváltoztatta azt D. Alexre. A rendőrség szerint ő volt a felbujtója annak az 1999-ben elkövetett gyilkosságnak, amelynek során megölték a Csontkezű gúnynéven ismert alvilági figurát, Döcher Györgyöt, illetve testőrét a XV. kerületben található Palotás presszóban.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

Opauszky András, a Nemzeti Nyomozóiroda megbízott vezetője tegnap több részletet közölt a nyomozásról.

– Az elfogott férfi 1999 februárját megelőzően a szlovák állampolgárságú Sátor Lajos bűnözőt kérte meg arra, hogy szervezze meg korábbi barátja és üzlettársa megölését. A két végrehajtó közül Sz. Árpád időközben elhalálozott, B. Károlyt viszont most október 8-án Németországban elfogták – magyarázta Opauszky András, aki hozzátette: mindezért cserébe a szlovák bűnbanda vezetője azt kérte D. Alextől, hogy közreműködjön ellenlábasának, Pápay Tibornak az eltüntetésében. D. Alexet eaz lfogása után több emberen, előre kitervelten elkövetett emberöléssel gyanúsították meg, mint felbujtót.

Az NNI igazgatója megemlítette még azt is, hogy D. Alex 1999 és 2004 között előzetes letartóztatásban volt egy ideig Szlovákiában emberrablás és zsarolás gyanúja miatt, illetve 2011-ben kábítószerrel való visszaélés miatt is felelősségre akarták vonni, de megszüntették vele szemben a nyomozást, csak úgy, mint a többi ügyben. A bíróság elrendelte D. Alex letartóztatását.

Turek jelenleg is gyanúsított egy másik híres leszámolásos ügyben. A dunaszerdahelyi Fontana Bárban 1999 tavaszán Pápay Tiborral és kilenc emberével végeztek. A bűnbanda riválisa a Sátor Lajos-féle csoport volt.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

A Blikk rendőrségi információi szerint Turek sosem tisztelte a nyomozókat. Előfordult, hogy kihallgatás közben kiszedte az írógépből a papírt, összegyűrte, majd a földön megtaposta. „Borzasztó nézésű alak” – így írták le Tureket, aki erős pszichikai hatást gyakorolt az emberekre. Bár antiszociális és agresszív, ezzel együtt magas intelligenciájú, és ha kell, jól tudja kontrollálni az érzelmeit. Persze, a cérna könnyen elszakad nála, informátoraink elmesélték azt is, hogy Turek és Csontkezű egy alkalommal úgy megdühödött a Béke úti forgalomban egy wartburgosra, hogy az egyikük – az ablakon kihajolva – egy szamurájkarddal levágta az autó egyik visszapillantó tükrét.

A Döcher halálával végződő kettős emberölés hátterében sejtettek elszámolási vitát, titkosszolgálati akciót vagy bosszút is, ugyanis Döcher Györgyöt összefüggésbe hozták a nyomozó hatóságok Zaharovics Zoltán pénzváltó meggyilkolásával, illetve barátnője, Haraszti Teodóra 1991-ben történt megölésével. Ez utóbbi ügyben Turek is gyanúsított volt, de végül az ügyészség megszüntette az eljárást a két férfival szemben.

Az elfogásról készült TEK-es videó:

Fordulópont a nyomozásban

Profik ölték meg

1999. február 2-án két férfi rohant be a Palotás presszóba, egyikük 20 lövést adott le a hátsó részben ücsörgő Döcher Györgyre és testőrére, míg a társa figyelt. A két célpont azonnal meghalt, a társaságukban lévő személyeknek egy haja szála sem görbült.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kihasználta, hogy nyitva maradt a bejárati ajtó: ezt a kőbányai besurranót keresi a rendőrség – Felismeri?

Géza

A vezetés közben netezőket veszi célba a rendőrség

Géza

Mindennapi hőseink! Egy magyar mentős napi “élete” – videó! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------