Főoldal » Rendkívüli intézkedések! Terroristák támadhatnak az EB-döntőn
Külföld Sporthirek

Rendkívüli intézkedések! Terroristák támadhatnak az EB-döntőn

Csa­ta­térré vál­to­zik a fran­cia fő­vá­ros? Pél­dát­lan a rend­őri ké­szült­ség Pá­rizs­ban. Nem csak a sta­di­on­ban tar­ta­nak me­rény­let­től. Tit­kol­ják az ün­nep­lés hely­szí­nét is.

Rendkívüli rendőri készültség lesz a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság vasárnap esti döntőjét követően a Champs-Elysées párizsi sugárúton.

Rendkívüli intézkedések! Terroristák támadhatnak az EB-döntőn
Eb-diadalt ünnepelnének a Diadalív előtt (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Francia győzelem esetén elözönlik majd a hazai szurkolók a híres sugárutat, ezért Michel Cadot prefektus rendőrök és csendőrök ezreit mozgósítja:

“Nevezhetjük rendkívülinek az intézkedést, mindesetre példa nélküli egy ilyen jellegű eseményen” – idézte Cadot-t a távirati iroda.

A párizsi rendőrkapitány intő példaként említette az 1998-as labdarúgó-vb megnyerése utáni utcai ünneplést. Akkor egy gépkocsi belehajtott a tömegbe a Champs-Elysées-n, 150-en megsérültek, egy ember meg is halt.

Rendkívüli intézkedések! Terroristák támadhatnak az EB-döntőn 1
Csatatérré változhat Párizs (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Most pedig, az elődöntőbeli németverés után már több helyütt összecsaptak az “ünneplő” szurkolók a rendfenntartókkal. A tömegrendezvényeken rendszeresen feltűnő randalírozók mellett most a fokozott terrorfenyegetettségre is fel kell készülniük a hatóságoknak.

Nem engedélyezték, hogy hétfőn a győztes csapat egy nyitott tetejű busszal végighajtson a sugárúton és onnan üdvözölje a tömeget, ahogy az a franciák 1998-as győzelme után történt. A prefektus a július 14-i nemzeti ünnep hétfőn kezdődő előkészületeire hivatkozott (a katonai felvonulás legfőbb helyszíne a Champs-Elysées lesz).

Rendkívüli intézkedések! Terroristák támadhatnak az EB-döntőn 2
Soha nem látott biztonsági intézkedéseket vezetnek be (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Hogy akkor hol lehet az ünneplés, egyelőre hétpecsétes titok. A francia hírtelevíziók úgy értesültek, hogy francia győzelem esetén a hazai válogatott tagjai a szomszédos Foch sugárúton fogják üdvözölni a szurkolókat.

A portugál-francia Eb-döntő helyszínéül szolgáló Stade de France nemzeti stadiont 1300 rendőr és csendőr, az Eiffel-torony tövében található 90 ezres szurkolói zónát 1400 rendőr biztosítja vasárnap este. A tömegközlekedési járműveken 700 járőr teljesít majd szolgálatot, ami szintén megerősített biztonsági intézkedést jelent.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Eltörték az orrát, kiverték a fogát – négy migráns támadt egy magyar kamionosra

Edit

Beszólt Hosszú Katinkának győzelme után egy neves sportlap

Edit

Félmillió eurós zsákmány! Így rabolták ki a pozsonyi ékszerüzletet – videó

Géza