Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Rendkívüli bejelentés! Húsvét után néhány nappal kinyithatnak a vendéglátóhelyek és a boltok – mondta Orbán Viktor Miniszterelnökünk!

Orbán Viktor Miniszterelnökünk beszélt még arról is, hogy Kötelező oltás nem lesz hazánkban!

Orbán Viktor hangsúlyozta, a magyar emberek szabadságszeretőek, ha valami kötelezővé válik, azzal szemben ellenállóak leszünk.

Így Magyarországon a kötelező oltás a felnőtt lakosság körében nem járható út

– emelte ki Miniszterelnökünk.

Részletesen:

Lesz magyar feltámadás! – mondta Orbán Viktor

A szokásoknak megfelelően péntek reggel interjút adott a Kossuth Rádió reggeli műsorának, a Jó reggelt, Magyarországnak Orbán Viktor Miniszterelnökünk.

Miniszterelnökünk az interjút azzal kezdte, hogy kijelentette, a szakemberek óvatosságra intenek. Húsvétkor általában felkerekednek a családok, legalább is békeidőben, Orbán Viktor azt kérte, hogy ebből most vissza kéne venni, mert ha nem tartjuk be a korlátozásokat, akkor nagy baj lehet ebből. Arra kérte az embereket a kormányfő, hogy a közterületen hordjanak maszkot és tartsuk meg egymástól a védőtávolságot.

Aki oltott, az egy kicsit szabadabb, aki nem, legyen tekintettel magára és azokra is, akiket megfertőzhetnek”

– mondta Orbán Viktor.

A miniszter adatai szerint jelenleg 2 millió 156 ezer felett van az oltottak száma, ebből 863 ezren már a második oltást is megkapták. A vakcinákkal kapcsolatban azt mondta a kormányfő, világos a szállítási menetrend, felpörögnek a dolgok és felgyorsul majd az oltóanyagok beadása. Az Operatív Törzs üléséről Orbán Viktor hozta a legfrissebb halálozási adatokat is, ezek szerint az elmúlt 24 órában 260 ember halt meg és több mint 9000 ember fertőződött meg.

Lassan elérjük azt a pontot, amikor a vakcinák ki fogják fejteni a hatásukat!”

– közölte a miniszterelnök, aki szerint április 4-e után 2,3 millió felett lesz az oltottak száma.

A kormányfő úgy fogalmazott, mindenki abban bízik, hogy a nyugati szállítások fel fognak gyorsulni. Orbán Viktor elmondta, húsvét után meglesz a 2,5 millió első beoltott, és ezt követően megváltozik az üzletek nyitvatartási szabályok, jön majd a négyzetméter alapú szabályozás, míg bő két hét múlva nyitnak az iskolák és óvodák.

Ha elérjük a 3,5 millió oltást, akkor újabb lépések jönnek”

– fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint a brit variánst zárással már nem lehet állítani, csak lassítani, hozzátette, hogy a korlátozások és az elszigetelés már nem megfelelő, a vakcina az egyetlen megoldás. Ismertette, hogy számos nyugati országnak jóval kevesebb vakcinája van, mint nekünk, ezért láthatjuk, hogy szigorítanak több uniós államban.

Egyes országok politikai kérdést csináltak a vakcinákból, de mi nem ezt tettük”

– mondta a kormányfő, majd azzal folytatta, hogy a nyugati felsőbbrendűségnek semmilyen alapja nincsen, és ha vége lesz ennek a helyzetnek, akkor világos lesz, hogy az emberek 70 százalékát keleti vakcinával oltották be.

Nekünk nem kell szakítani a nyugattal, hanem alkalmazkodni kell az új helyzethez”

– közölte.

Az oltásellenes baloldal bűnt követ el

A miniszterelnök ismertette, a britek nyilvánosságra hozták a nemzetbiztonsági stratégiájukat a következő 10 évre, és ők is arra készülnek, hogy a kelet erősödni fog. Orbán Viktor ismertette, az ő értékelésük hasonló a magyarhoz, kijelentette hogy most nem a kevélység ideje van, hanem a szelídségé.

Ezért van az, hogy Magyarország most egy fázissal előrébb van”

– mondta. A kormányfő úgy fogalmazott, az oltásellenes kampány bűn, mert akit lebeszélnek az oltásról, az meg is halhat.

Ha valaki nem akar oltást, az ne lépje át azt a határt, hogy másokat lebeszéljen. Míg másokat lebeszélnek, addig magukat beoltják, de ezt a jelenséget elsöpri a népérzület”

– közölte, majd azzal folytatta, hogy “a baloldal mindig támaszkodni akar valamire, hol Moszkvára, hol Brüsszelre, hol Washingtonra, ez náluk egy politikai hagyomány”.

Én a másik világhoz tartozom, és a magyarokban bízom, de senkitől nem lehet azt remélni, hogy a magyarok szempontja szerint akar dönteni. Mi magyarok védjük meg a saját világunkat, és rendezzük be úgy, ahogyan mi otthonosan érezzük magunkat”

– mondta.

Védelmi kártya, újabb oltási kampány

Orbán Viktor szerint 3,7 millió ember regisztrált eddig, ám a 65 év feletti regisztráltak 81 százalékát már beoltották. Adatai szerint 250 ezer olyan 65 év feletti van, aki regisztrált, és még nem kapott oltást. Ismertette, még mindig van olyan 65 év feletti, aki nem regisztrált, és ha nem veszi fel az oltást, még veszélyben marad.

Még egy kampányt kell csinálnunk az ő érdekükben. Elméletileg lehet egy pont, amikor több oltás lesz, mint regisztrált. A fő kérdés, hogy lehet-e a 16 és 18 év közöttieket oltani, és erről az Operatív Törzs számol be, a döntés jövő héten lesz meg”

– számolt be róla Orbán Viktor, aki arról is beszélt, ha bizonyos szolgáltatásokat összekötnek a védelmi kártyával, akkor tovább nőhet a regisztráltak száma.

Mi egy szabad világban élünk., és a magyarok kényesek a szabadságukra. Sokan vannak, akik jobban tudják, hogy mit kellene csinálnia a kormánynak, mint a kormány, ha valamire rá akarnak szorítani minket, akkor direkt ellenállunk, és ezért nem lehet kötelezővé tenni felnőtt embereknek az oltást”

– közölte.

Európa jövője a kérdés

A miniszterelnök a tegnapi csúcsról elmondta, jelenleg Európa jövője a kérdés, Salvini bebizonyította, hogy a tengeren is meg lehet állítani a migrációt, ezért a hősünk. Kijelentette, a legfontosabb oka a találkozónak az volt, hogy a korábbi hagyományos kereszténydemokrata pártok elkötelezték magukat a baloldallal való együttműködés mellett, és teljesen feladták a nézetüket.

A jobb és a baloldal együttműködése a baloldali programok elfogadását is jelentette. Sok millióan úgy érezzük, hogy a korábbi hagyományos értékeket képviselőknek is kell képviselet. A nagy ügyekben fel tudjuk oldani az ellentéteket, így Lengyelországnak biztonsági garanciák kellenek Oroszországgal szemben. Ezekben a nagy távlatos kérdésekben sikerült megegyezni”

– fogalmazott a kormányfő, aki ezután arról beszélt, nagy elismeréssel követik az orvosok és ápolók küzdelmét.

Ők a mi hőseink. Húsvét van, de a gondolataink gyakran vannak az orvosokkal és az ápolókkal. Mindennap dolgozni fog a kormány is. Ez egy ilyen húsvét. Ne beszéljünk az oltás ellen és a magyar egészségügy összeomlásáról”

– mondta Orbán Viktor, majd az interjút azzal zárta, hogy már úton vagyunk a szabadság felé, lesz magyar feltámadás!

Deep-link

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Indulhat a földhivatali e-ügyintézés

info

Így szelfizett Orbán Viktor a kampányban

Géza

Karácsony nem enged: szeptemberben is maradnak a biciklisávok – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------