Hirmagazin.eu
Főoldal » Rendkívüli állapot San Bernardinóban
Külföld

Rendkívüli állapot San Bernardinóban

forrás: MTI

Rendkívüli állapotot rendelt el a kaliforniai kormányzó pénteken San Bernardino megyében, ahol több mint két héttel ezelőtt az egészségügyi dolgozók bankettjén két merénylő vérengzést követett el.

Jerry Brown kormányzó úgy ítélte meg, hogy a december 2-án végrehajtott merénylet után az ottani lakosok nincsenek megfelelő biztonságban az ünnepek előtt.

Jerry Brown, Kalifornia kormányzója. EPA/JOE MCHUGHJerry Brown, Kalifornia kormányzója. EPA/JOE MCHUGH

“A szörnyű merénylet körülményei és annak súlyossága alapján úgy látom, hogy a helyzet meghaladja egyetlen helyi kormány szolgáltatásainak és az orvosi ellátást biztosító személyzetnek a lehetőségeit, ezért ott szükség van pótlólagos segítségre” – érvelt a kormányzó.

Az ilyen helyzetekben meglehetősen szokatlan a rendkívüli állapot bevezetése, de ez esetben a közigazgatási vezető abból indult ki, hogy a San Bernardinó-i merénylet halálos áldozatai és sebesültjei egészségügyi alkalmazottak voltak, s most, az ünnepek előtt nem biztosított a lakosság számára a megfelelő létszámú egészségügyi személyzet. A rendkívüli intézkedés lehetővé teszi, hogy ideiglenesen más körzetekből irányítsanak oda egészségügyieket, ezen kívül a rendfenntartó erők is nagyobb fokú készenlétben vannak.

05074828-1024x818
Barack Obama amerikai elnök és Michelle Obama first lady San Bernardinóba érkezik. EPA/WALLY SKALIJ

Ez az intézkedés egybeesik Barack Obama látogatásával. Az amerikai elnök szombaton szűk körben találkozni fog San Bernardinóban az áldozatok hozzátartozóival, és csak azután folytatja útját Honoluluba, ahol a karácsonyi ünnepeket készül eltölteni.

December 2-án a 29 éves Tashfeen Malik és férje, a 28 esztendős Syed Rizwan Farook támadást hajtott végre a dél-kaliforniai San Bernardino megyei egészségügyi dolgozók munkahelyi bankettjén. A két merénylő a vérengzés után a rendőrökkel vívott tűzharcban életét vesztette. Szakértők szerint a merényletet – amelyben 14 embert öltek meg és 21-et megsebesítettek – az Iszlám Állam terrorszervezet ihlette.

 

Hasonló hírek

Trump különös találkozója

Géza

Munkavállalási engedélyt adnának a törökök a szíriai menekülteknek

Edit

Riadalmat okozó földrengés rázta meg Olaszország középső részét

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------