Főoldal » Rendkívüli állapot a tátrai medvék miatt
Állatvilág

Rendkívüli állapot a tátrai medvék miatt

Magastátra városában (Vysoké Tatry) rendkívüli helyzet van érvényben, mivel szokatlanul gyakran fordul elő, hogy medvék jelennek meg az emberek közelében. Az előző évhez képest már nem csak éjjel lehet látni a medvéket, hanem nappal is.

 

Rendkívüli állapot a tátrai medvék miatt

„Az elmúlt néhány napban több mint tíz bejelentés érkezett arról, hogy medvék vannak a városban” – írta körül a tátrai helyzetet a városi rendőrség igazgatója, Miroslav Kolodzej. Elmondása szerint az előző évhez képest már nem csak éjjel lehet látni a medvéket, hanem nappal is.

Ján Mokoš polgármester nem akart tétlenül várni arra, hogy baj történjen. „Péntektől rendkívüli helyzet van érvénybe a területen, mivel abnormálisan magas számban bukkannak fel a medvék a városban. Ugyan a nemzeti park térségében vagyunk, a medve itthon van és emellett védett is, mégis felelőséget kell vállalnunk az emberek és a turisták épségéért” – jelentette ki a polgármester.

 

Rendkívüli állapot a tátrai medvék miatt2

Az egyik családhoz rendszeresen járnak medvék, így volt ez pénteken is. A medve azonban megijedt a kutyától és felmászott egy fára, ahol két órán keresztül várakozott. Aztán nyugodtan elsétált, hogy egy órával később visszatérhessen.

Az ótátrafüredi (Starý Smokovec) vasútállomásra is jár két napja egy medve. Az emberek a szerelvényekből fotózzák őket-írta a Paraméter.

Forrás: greenfo

 

Hasonló hírek

17 hibrid állatfaj, melyek valóban léteznek

Edit

Harminc év után engedtek szabadon egy kihalóban lévő kondorkeselyűt

Edit

Egy sas saját rekorddöntő repülését vette filmre a világ legmagasabb épületéről indulva

info