Hirmagazin.eu
Főoldal » Rendkívüli állapot a tátrai medvék miatt
Állatvilág

Rendkívüli állapot a tátrai medvék miatt

Magastátra városában (Vysoké Tatry) rendkívüli helyzet van érvényben, mivel szokatlanul gyakran fordul elő, hogy medvék jelennek meg az emberek közelében. Az előző évhez képest már nem csak éjjel lehet látni a medvéket, hanem nappal is.

 

Rendkívüli állapot a tátrai medvék miatt

„Az elmúlt néhány napban több mint tíz bejelentés érkezett arról, hogy medvék vannak a városban” – írta körül a tátrai helyzetet a városi rendőrség igazgatója, Miroslav Kolodzej. Elmondása szerint az előző évhez képest már nem csak éjjel lehet látni a medvéket, hanem nappal is.

Ján Mokoš polgármester nem akart tétlenül várni arra, hogy baj történjen. „Péntektől rendkívüli helyzet van érvénybe a területen, mivel abnormálisan magas számban bukkannak fel a medvék a városban. Ugyan a nemzeti park térségében vagyunk, a medve itthon van és emellett védett is, mégis felelőséget kell vállalnunk az emberek és a turisták épségéért” – jelentette ki a polgármester.

 

Rendkívüli állapot a tátrai medvék miatt2

Az egyik családhoz rendszeresen járnak medvék, így volt ez pénteken is. A medve azonban megijedt a kutyától és felmászott egy fára, ahol két órán keresztül várakozott. Aztán nyugodtan elsétált, hogy egy órával később visszatérhessen.

Az ótátrafüredi (Starý Smokovec) vasútállomásra is jár két napja egy medve. Az emberek a szerelvényekből fotózzák őket-írta a Paraméter.

Forrás: greenfo

 

Hasonló hírek

Elpusztult 140 gömbölyűfejű delfin Új-Zélandon

info

A kutya a hátsó ülésen alszik, amikor a lány kedvenc dalát játsszák a rádióban – VIDEÓ

Mazsi

Mit éreznek valójában a kutyák?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------