Image default
Sport

„Rémült arcok, síró gyerekek” – Beszámolók a szlovákiai huligánok miskolci tombolásáról (A cikk videót tartalmaz)

Hatalmas felháborodást váltott ki a zólyomi ultrák támadása, amelyben nőket és gyerekeket sem kíméltek.

A miskolci jégcsarnok családi szektorába törtek be az ultrák / Illusztráció: Northfoto

“Szégyen” – még ez a legenyhébb kifejezés, amellyel a szurkolók leírják a péntek esti DVTK Jegesmedvék-HKM Zvole jégkorongmeccsen történteket. Mint megírtuk, a szlovákiai Zólyom drukkerei a szünetben maszkokban tértek vissza, a kordonoknál rátámadtak a biztonságiakra, majd betörtek a családi szektorba, ahol nőket és gyerekeket sem kímélve ütöttek mindenkit, akit értek. Egy idős férfit még a földön fekve is rugdostak.

“Sajnos a jégkorongot ma beárnyékolta a vendégszurkolók viselkedése. Rémült arcok, síró gyerekek… KÖSZÖNJÜK, MI EBBŐL NEM KÉRÜNK!” – írták a DVTK Jegesmedvék Facebook-oldalán a csapat nevében a botrányos meccs után.

“Szlovák szurkolók a fémkordonnál rontottak rá a biztonsági őrökre, aztán a magyar szurkolókkal is összeverekedtek. Én is csak ezt láttam, hogy mi váltotta ki ezt belőlük, azt nem…” – fogalmazott az egyik miskolci drukker.

“Nagyon meglepődtünk, mert a jégkorong szurkolás nem ilyen! Ezért is szerettem meg! Látni, hogy egy földön fekvő embert rugdosnak…” – írta az egyik női szurkoló.

Ma nem játszottunk jól, vereség lett a vége!
DVTK Jegesmedvék-HKM Zvolen 0-5
Sajnos a jégkorongot ma beárnyékolta a vendég szurkolók viselkedése.
Rémült arcok, síró gyerekek…🙁
KÖSZÖNJÜK, MI EBBŐL NEM KÉRÜNK!

A szlovák és a felvidéki magyar drukkerek is elítélték a trörténteket: “Barátaim, azt hiszem írtam már, hogy pozsonyi vagyok. Kérem ne gondoljátok, hogy mindenki ilyen… A nemzetiségi dolgokat meg ne keverjük a hokiba. Én emlékszem, milyen cirkuszok voltak, amikor a Slovan a Zólyom ellen játszotta a döntőt. Ez a többi csapat ellen nem fog megismétlődni. Figyeljétek, amikor Besztercebánya ellen fognak játszani. Az, ami Miskolcon történt, semmi ahhoz képest. Két éve a zsolnaiak kitiltották a zólyomi szurkolókat. Mindig voltak primitív idióták…” – olvasható az egyik hozzászólásban.

A DVTK veszített a Zólyom ellen, de most senki sem az eredményről beszél

Megszólaltak a zólyomi ultrák is, akik szerint ez ugyan nem mentség, de magyar provokáció előzte meg a támadást, és hiába próbálták csitítani a hangadókat,nem sikerült megfékezni az indulatokat.

Egy szlovák drukker erre reagálva így fogalmazott: “Én szlovák vagyok. Lehet, hogy volt provokáció a magyar oldalról is, de ez akkor sem mentség, ahogy a posztban is írja az Ultras. Ez egyszerűen nem a hokihoz tartozik. Az Ultrast nem kedvelik sem a szlovákok, sem a normális zólyomi szurkolók (akik nem tagjai az Ultras Zvolen szurkolói klubbnak).”

A klub közleményt adott ki
Közlemény a vasárnapi mérkőzésünkről

“A pénteki események után és Klubunk közleményét követően a gyetvai csapat felvette velünk a kapcsolatot és végül közösen arra az egyezségre jutott a két egyesület, hogy az erőszak nem győzhet a békés jégkorongszurkolók felett, ezért nyitva lesz a vendégszektor a vasárnapi mérkőzésen. Emellett csapatunk játékosait is megérintették a tegnapi események, Magosi Bálint csapatkapitány az egész csapat nevében üzent szurkolóinak. Alább a gyetvai csapat közleményét és Magosi Bálint levelét olvashatják.

Meghívás a miskolci szurkolók számára Gyetvára!

A Hoki Club HC 07 Detvát mélységesen elszomorítják, és elítéli azokat az eseményeket, amelyek tegnap a DVTK Jegesmedvék – HKM Zvolen mérkőzésen történtek. Ez a fajta viselkedés teljesen értelmetlen bármilyen sporteseményen, és semmi keresni valója a jégcsarnokokban vagy bárhol máshol.

Nagyon elszomorított bennünket a DVTK Jegesmedvék azon közleménye, amelyben arra kérik a szurkolókat, hogy ne utazzanak Gyetvára, mert féltik biztonságukat és testi épségüket Zólyom közelsége miatt.

Ezért szeretnénk meghívni minden szurkolót a meccsre, amelyen először üdvözölhetjük a miskolci csapatot Gyetván. Mi mindenkit biztosítunk arról, hogy megteszünk mindent annak érdekében, hogy biztonságban érezzék magukat. Bármi is legyen a szándék, mi nem engedünk zólyomi vagy bármilyen ellenséges csoportot a stadion közelébe, akik fenyegetést jelenthetnek. Mindent megteszünk a biztonság érdekében, nem csak a csarnokon belül, hanem kívül is.

A mi csapatunknak jó szurkolói vannak, akik jégkorong miatt járnak a csarnokba nem a sporthoz nem köthető konfliktusok miatt. Fogadják el meghívásunk Gyetvára, ahol örömmel fogadunk mindenkit ebben a csodálatosan szép szlovákiai régióban a Polyána lábánál. Mi hisszük, hogy együtt egy csodálatos hoki-hangulatot tudunk teremteni!”

A gyetvai klub hivatalos meghívója az alábbi linken érhető el: http://hc07detva.net/oficialne-vyjadrenie-klubu-k-nepokojom-pocas-zapasu-v-miskovci-a-pozvanie-fanusikov-hosti-na-zapas-do-detvy/

A DVTK drukkerek egy része nem ért egyet a klub kérésével, amelyben arra szólították fel őket, hogy hagyják ki a következő szlovákiai meccset vasárnap.

“Gondoskodjatok arról, hogy a szurkolók biztonságban legyenek! Ki hallott már ilyet, hogy egy egyesület azt mondja a szurkolóinak: ne gyertek velünk? – írta egyikük.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

A korábbinál súlyosabb vád a garázda futballszurkolók ügyében

Géza

Hungaroring: Kamion EB és Fesztivál augusztus 26-27-én

Géza

Két fantasztikus aranyéremmel kezdett a magyar csapat a kajak-kenu vb-n! Olvasóink, és Magyarország nevében is gratulálunk magyarjainknak, a kíváló sportteljesítményhez! Hirmagazin.eu. Oszd meg!

Géza