Hirmagazin.eu
Főoldal » Rémisztő tervek: ennyi migráns jön Európába
Külföld

Rémisztő tervek: ennyi migráns jön Európába

Jövőre sem enyhül a migránsválság: az olasz kormány tervezete alapján 2018-ban közel 10 ezer embert vesznek át Líbiából az európai hatóságok, és helyezik el őket a kontinensen.

Marco Minniti belügyminiszter szerint az EU 10 ezer rászoruló migráns befogadását tudja kockázat nélkül vállalni. Líbiában azonban még mindig 400 ezren várják – sokszor embertelen körülmények között –, hogy az embercsempészek silány hajóikon Európába juttassák őket.

Az áthelyezendő migránsok hosszú átvilágításon esnének át, hogycsak olyanok kapjanak menedékjogot, akik valós veszély elől menekülnek, és nem gazdasági okok miatt migrálnak. A tervek szerint sok kísérő nélküli gyerek és terhes nők is a kiválasztottak között szerepelnének. A javaslatot „tesztelve” Olaszország pénteken már befogadott 162 „veszélyeztetett személyt” Eritreából, Etiópiából, Szomáliából és Jemenből.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet az olasz javaslattal párhuzamosan közölte, hogy becsléseik szerint 2018-ban 30 ezer migránst sikerül majd újra elhelyezniük anyaországukban. Az önkéntesen vállalt hazatérési program keretében idén nagyjából 15 ezren mentek haza.

Az olasz javaslat azonban nem aratott osztatlan sikert: egyre több EU-tagállam mond nemet a migránsok kényszer betelepítésére, és az újabb 10 ezer embert sem fogadnák be.

Forrás: Ripost

Fotó: Europress / Geoff Robins – AFP

Hasonló hírek

Kína nem viccel, ezzel a géppel bárhova eljuttatja katonáit – VIDEÓ

Mazsi

Ilyen nincs! Nézze meg a világ legnagyobb óceánjáróját

Edit

Elszabadult a pokol: lángba borították Athént

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------