Hirmagazin.eu
Főoldal » Rémes családi dráma: gyermeki csíny miatt vették el Csanádot a szülőktől, azóta nem tudják visszaszerezni őt
Életmód hírek

Rémes családi dráma: gyermeki csíny miatt vették el Csanádot a szülőktől, azóta nem tudják visszaszerezni őt

Bécs — Egy le nem adott igazolásra és egy el nem készült jegyzőkönyvre hivatkozva nem engedi vissza a családjába az osztrák gyámügy Kelemen Csanádot (11). A kisfiúval ráadásul a szülei nem találkozhatnak, mert a legutóbbi láthatásra magukkal vitték a két testvérét is, ami a gyámügy szerint szabályellenes.

A Kelemen családot a gyámhivatal szakította szét. Csanádot (balról a második) még mindig hazavárják

Az osztrák-magyar család kálváriája másfél éve tart: ekkor emelték ki Károlyt (14) és Csanádot (11) a nagyobbik fiú rosszul sikerült csínye miatt. Károly új mobilt szeretett volna, és hogy „megszorongassa” a szüleit, azt mondta az iskolában, hogy bántalmazzák őket otthon. Amikor a testvére a védelmére kelt, az osztrák gyámügyi rendszer működésbe lépett, és kiemelték őket a családjukból annak ellenére, hogy minden más körülmény a szülőket igazolta. Károly kilenc hónappal ezelőtt az ügy miatt öngyilkos próbált lenni, ekkor hazatérhetett, azóta is terápiára vár. Csanádot azonban hiába várják haza a szülei. A Blikk megkereste az osztrák gyámhivatalt, és megkérdeztük ennek az okát, valamint azt is, hogy miért nem használtak poligráfot a gyerekek kihallgatásakor.

– A gyerekekkel való beszélgetések során a szakembereink nem használtak poligráfot, mert ezt az osztrák törvények nem engedik – közölte Herta Staffa, a bécsi gyámügyi hivatal szóvivője.

– A szülőket a bíróság 2017 novemberében kötelezte arra, hogy nevelési tanácsadáson vegyenek részt, majd az erről szóló igazolást mutassák be a bíróságnak. Ezt a mai napig nem tették meg. Ezenkívül kijelöltek egy szakértőt, akinek meg kell vizsgálni a család pszichés egészségét és nevelési szokásait. Az ő jelentése se készült még el, és ezt meg kell várni.

– Mindkét állítás nagyon érdekes: amikor a fiúkat elvitték, azt tanácsolták, hogy kezdjünk el nevelési tanácsadóhoz járni, az előírt 10 alkalom helyett kétszer tíz alkalmon vettünk részt. A foglalkozások során konkrét nevelési helyzetekről beszélgettünk, és mindenben egyetértettünk. Az igazolásokat természetesen bemutattuk a gyámhivatalnak is. A szakértőkérdés még izgalmasabb: 2017 decemberében ugyanis azt a szakértőt jelölték ki a pszichés állapotunk felmérésére, aki a fiúkat először meghallgatta. Volt benne annyi kurázsi, hogy visszaadja az ügyet, 2018 júliusa óta azonban nem sikerült újabb szakértőt kijelölni – fejtegette Kelemen István. – A napok közben telnek, és Csanádot nem látjuk. Eddig néha sikerült elintézni, hogy találkozzunk, ám a legutóbb magunkkal vittük a testvéreit, a gyermekotthon viszont – arra hivatkozva, hogy a szabályok szerint csak a feleségemmel ketten mehettünk volna – megtagadta a további találkozást.

Ártatlan lódítás

Csehák Hajnalka pszichológus szerint gyakran előfordul, hogy a kamaszok csínytevésből, bosszúból vagy valamilyen cél érdekében lódítanak, anélkül, hogy a tettük reális következményeit felmérnék.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Ha ezt az érzést tapasztalod éjszaka, egy nagyon komoly problémával kell szembe nézned!

Mazsi

27 videojátékot tölthet most le teljesen ingyen, csak maradjon otthon

Géza

FÉLREDOBTA AZ EVŐESZKÖZÖKET ÉS RÁM ÜVÖLTÖTT: „TE NEM VAGY IGAZI FÉRFI!”

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!