Hirmagazin.eu
Főoldal » Rémálommá vált a tengerparti nyaralás a migránsok miatt
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Rémálommá vált a tengerparti nyaralás a migránsok miatt

Brutális csoportos erőszakra derült fény Olaszországban, miközben annak a menedékkérőnek a pere is megkezdődött, aki egy 19 éves önkéntes lányt erőszakolt meg tavaly egy freiburgi menedékszállón. A fiatalt korábban már börtönbe zárták, de a rácsok mögött töltött két év után kiszabadulva újból támadott.

Letartóztattak egy kongói menedékkérőt az Adriai-tenger olaszországi partszakaszán fekvő Rimini mellett, aki a vád szerint fiatal fiúkkal együtt tömeges erőszakot követett el egy lengyel nő ellen egy strandon. A brutális támadás ügyében a húszéves migránson kívül három fiatalkorút is előállítottak, a csapat olasz sajtójelentések szerint nem sokkal később egy transznemű nővel is elbánt egy közeli parkban.

A migráns és fiatal társai előbb rátámadtak a Rimini melletti Pesaro strandjánál pihenő párra, a férfit megverték, majd arra kényszerítették, hogy végignézze, ahogy feleségét bántalmazzák. A férfi végül egy olyan erős ütést kapott a fejére, hogy elájult. A parton sétáló helyiek találtak rá a vérben úszó párra.

Forrás: Twitter

Az olasz rendőrség a támadás fő gyanúsítottjaként egy 22 éves kongói menedékkérőt állított elő, akit egy héttel később kaptak el egy Pesarótól Milánóba tartó vonaton. Rimini rendőrfőnökének elmondása szerint a letartóztatás “dupla revansnak” felelt meg, hiszen az erőszakolót két rendőrnő tartóztatta le. Hangsúlyozta, a támadó őrizetbe vétele szimbolikus jelentőségű, hiszen női tisztek szolgáltattak igazságot a meggyötört áldozatoknak.

Hatósági jelentések szerint a kongói menedékkérő 2015-ben érkezett Olaszországba, menedékkérelmét ugyan elutasították, de humanitárius okokból engedélyezték számára, hogy 2018-ig az országban tartózkodjon.

A múlt heti brutális támadás óriási felháborodást okozott Olaszországban, hasonlóképp a tavalyi freiburgi erőszakhoz, melynek tárgyalása épp szeptember 5-én kezdődik el Németországban. A vádlott előélete és korábbi börtönben töltött évei azonban megkérdőjelezik a szabadságvesztés lényegét, amely a társadalom védelme mellett megpróbálná megakadályozni a hasonló bűncselekmények elkövetését.

Önkéntes lányt gyilkolt a menekültszálló lakója

Kedden kezdődött annak a németországi menedékjogot kérő migránsnak a tárgyalása, aki egy görög börtönből kiszabadulva, a hatóságokat kicselezve beépült az Európát átszelő migránsáradatba, majd magát menekültnek kiadva tavaly Freiburgban megerőszakolt egy 19 éves önkéntes lányt egy menedékszálló mellett.

A tavalyi támadás nemzeti felháborodást eredményezett, mivel a vádlott migráns egy olyan fiatal orvostan hallgató lányon tett erőszakot majd gyilkolt meg, aki büszkén hirdette, hogy senkinek sincs félnivalója a bevándorlóktól. A lány tavaly előtt, október közepén tűnt el, miután biciklijével elindult hazafelé a menekültszállótól. Holttestét egy közeli folyóban találták meg a hatóságok, támadóját hét héttel a gyilkosság után kapták el, tárgyalásán az ügyészség videofelvételekkel és DNS-mintával készül bebizonyítani bűnösségét.

Hussein K. a tárgyalás megkezdése előtt, bilincsben (Fotó: Twitter)

A magát afgán nemzetiségűnek valló Hussein K. 2015-ben érkezett Németországba. Papírok nélkül regisztrált, életkorát és szülőhazáját is “bemondás” alapján rögzítették a német hatóságok. Bár a hatóságoknak azt mondta, hogy 17 éves, a támadás után indított két külön vizsgálatból egyértelműen kiderült, hogy hazudott, és legalább 21 éves volt az erőszak elkövetésének idején.

A tárgyalás alatt a német törvényeknek megfelelően a fiú kora az, amit korábban bediktált. Így Hussein K-t 17 éveskén, fiatalkorúként kezelik majd, így 10 év szabadságvesztés az ellene hozható legsúlyosabb ítélet.

Korfuban börtönbe zárták, de újra megtette

Hussein K. esete azért is vérlázító, mivel 2013-ban 10 éves börtönbüntetésre ítélték Görögországban egy fiatal nő meggyilkolásáért. A férfi a vád szerint egy szikla tetejéről a mélybe taszított egy nőt Korfu szigetén, de két év börtönbüntetés után feltételesen szabadlábra helyezték. Kiengedésének feltételeként minden hónapban be kellett volna jelentkeznie a rendőrségen, de a férfinek két hónap után nyoma veszett. Azonnal elhagyta Görögországot, de a görög hatóságok csak az országon belül keresték, így hamar nyomát vesztették a bűnözőnek. Nem szerepelt sem az Interpol, sem a Schengeni Információs Rendszer adatbázisában, így szabadon közlekedhetett Európában.

Hussein K. 2015 novemberében érkezett Németországba, ahol azonnal menekültjogi státuszt kérvényezett. Érkezése pár hónappal követte a híres német határnyitást, mikor Angela Merkel tárt karokkal invitálta országába a Közel-Kelet háború sújtotta országainak lakóit. Hussein K. épp abban az időszakban érkezett, mikor naponta több tízezer migráns lépett be Németország területére, így jogi státuszát körözött bűnözőből hamar pénzügyileg is támogatott politikai menekültté változtatta.

Husszein K., gyilkos
Bevándorlás-ellenesség és sajtóbotrány a németeknélA freiburgi brutális gyilkosság után tavaly megtorpant a bevándorlókat éltető csoportok lelkesedése Németországban. Az Alternatíva Németországért (AfD) szélsőjobboldali párt azonnal Angela Merkel ellenőrzés nélküli bevándorlásügyi politikáját hibáztatta az erőszakos támadásért, Sigmar Gabriel külügyminiszter pedig rendületlenül, ám eredmény nélkül csitította a megtorlást követelő csoportokat.

A frusztrációhoz az is hozzájárult, hogy a német televízió egyes szolgáltatói nem akartak tudomást venni magáról a támadásról. Így került reflektorfénybe a német ARD műsorszolgáltató is, hiszen más német lapoktól és csatornáktól eltérően szinte semmit sem hoztak nyilvánosságra a freiburgi gyilkosságról, a támadó németországi tartózkodásáról pedig végképp hallgattak. A Frankfurter Allgemeine Zeitung megvádolta a műsorszolgáltató igazgatóságát az igazság szándékos eltussolásával, de válaszként csak ezt kapták: az ARD nem foglalkozik egyéni esetekkel.

Forrás, videó és képek: hirado.hu

További képek: LokálFaktor, AFP

Hasonló hírek

Bántalmazták is kirablói az idős nőt (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

A Készenléti Rendőrség munkatársai megmentették egy fiatal nő életét! Olvasóink nevében is köszönjük áldozatos munkájukat!

Géza

A kíváncsi szemektől távol: titokban hallgatták meg Gothár Pétert

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------