Image default
Külföld

Rémálom a reptéren, több száz élő pók közé nyúltak az ellenőrök

A szállítmány miatt őrizetbe vettek egy Fülöp-szigeteki férfit, aki szerint a pókok “gyűjtői darabok” voltak.

Több mint 750 élő madárpókot találtak a vámőrök hétfőn néhány Lengyelországból érkezett, szépen csomagolt süteményes és zabkásás dobozban a manilai nemzetközi repülőtér közelében.

A vámhivatal emberei 757 szőrös ízeltlábút foglaltak le a légikikötő szomszédságában lévő csomagfelvételi központban. Később letartóztattak egy Fülöp-szigeteki férfit, aki megpróbálta átvenni az általa “gyűjtői daraboknak” nevezett pókokat.

A fiatal tarantulák nagy része apró, lyukacsos műanyag fiolákban volt, míg a nagyobb példányokat átlátszó műanyag tárolókba rejtették. A hatóságok 310 ezer Fülöp-szigeteki pesóra (1,7 millió forint) becsülik a szokatlan szállítmány értékét.

A Fülöp-szigeteki vadvédelmi törvények tiltják a pókrajongók körében népszerű háziállatnak számító madárpókfélék engedély nélküli kereskedelmét, gyűjtését és birtoklását.

A súlyos pénzbírságok és börtönbüntetések ellenére a reptéri vámőrök több száz állatot, köztük gekkókat, leguánokat, kaméleonokat és szakállas agámákat foglaltak le Manilában tavaly óta – írja az MTI.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Tíz percen múlik a világ sorsa: itt a forgatókönyv, ha kitör a háború

Mazsi

Ma lép életbe a dohányzási tilalom Ausztriában

Géza

Trump is lépett az eltűnt újságíró ügyében

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------