Image default
Külföld

Rémálom a magyaroknak Londonban!

24 órán át a reptér foglyai voltak: kész rémálom, amin a Londonban rekedt magyaroknak keresztül kellett menniük – 70 embernek még szállás sem jutott

Budapest — Londonból a magyar főváros normális esetben kényelmesen elérhető pár óra alatt, de a Wizzair több mint 200 utasának ennél jóval hosszabbra nyúlt a kiruccanás: rémálomba illő napot töltöttek a Gatwick repülőtéren.

Ahogy a Blikknek mesélték, folyamatos bizonytalanságban, tájékoztatás nélkül, sokszor a földön fekve, a vécében mosakodva telt el 24 óra, míg végre idősek és kisgyerekes családok hazajuthattak csütörtök hajnalban. Olga, aki munka miatt és Hermina, aki családostul töltött pár napot Londonban, kedd este még nem sejtették, mi vár rájuk és legalább 230 útitársukra. Annak rendje és módja szerint a felszállás előtt két órával megérkeztek a légikikötőbe, majd elfoglalták a helyüket a W6 2222-es járaton, ami el is indult.

Sokan gyerekkel voltak kénytelenek a légikikötőben éjszakázni

– A gép már gurult a kifutón, amikor megállt, majd bemondták, hogy műszaki hiba történt, megpróbálják elhárítani. Majdnem három órát ültünk a fedélzeten, amikor közölték, hogy le kell szállni, ma már nem lesz indulás. Egy check-in pulthoz tereltek, azt ígérték, hogy mindenkit elhelyeznek szállodában, másnap délben pedig elszállhatunk – magyarázta Olga, aki a gép végében ült, így a kígyózó sor végére jutott, ahol a szállást intéző három ember küzdött a több mint 200 utas elhelyezésével. Éjjel kettőre azonban kiderült, hogy 60-70 utasnak már nem jut kvártély. – 7 fontnyi étkezési jegyet kaptunk, amiből egy kisüveg víz és egy szendvics telik ki – tette hozzá Hermina.

Sokan találtak széket, de páran a földre heveredtek le.

– Az utasok sorban álltak a délre ígért induláshoz, ám a check-in pultnál közölték, hogy csak négykor lesz gép. Ekkor már 16 órája voltunk a reptér foglyai – vette át a szót Olga.

Ám a délután 4-es startot is bukták. 

Hermina, amikor a reptérre ért, még örült a hazaútnak, később már nem volt kedve nevetni

Közölték, hogy a gép rossz kapuhoz állt, át kell vontatni, ám eközben a repülő megsérült, ami légi balesetnek minősül, így teszteket kell lefuttatni, vagyis aznap már nem száll fel. 

– Végül este háromnegyed nyolckor bemondták, hogy a vontatásnál elromlott gép rendben van, felszállhatunk, de a szétszéledt utasokra várni kellett egy órát – számolt be az eseményekről Hermina.

Többet fizetnek

Laky Zoltán, a Wizzair PR-tanácsadója szerint hosszú késés esetén 1500 km távolságig az utasokat 250 euró, vagyis 81 ezres kompenzáció illeti meg. Úgy döntöttek, ezen felül még 200 eurós, azaz 64 ezres kártérítést írnak jóvá az érintett utasok WIZZ-számláján. Ez az összeg ezután minden, jelentős késést elszenvedő járatuk utasának jár.

blikk

Hasonló hírek

Virtuális könyvespolcok jelennek meg Moszkva metróállomásain

Géza

Németország: Újabb tömegverekedés volt az egyik befogadóállomáson

Edit

Különös dolgot tett egy kislány, miután kirabolták őket

Mazsi