Hirmagazin.eu
Főoldal » Rekordot dönt a Föld Órája
Természetvédelem, élőlények védelme

Rekordot dönt a Föld Órája

Forrás: WWF

Idén rekordot dönt a Föld Órájában résztvevő országok száma. Óriási érdeklődés, tömegek bevonódása mellett készül a világ a szombati sötétbe borulásra.

Rekordot dönt a Föld Órája

A WWF által elindított 10. Föld Órájához minden eddiginél több, összesen 178 országban csatlakoztak világszerte. Ezzel a mozgalom minden idők legaktívabb éve elé néz, különösen, ha sikerül mindet megvalósítani az ambiciózus helyi célkitűzések közül.

Délkelet-Ázsiában Malajzia, Szingapúr és Indonézia WWF irodái szövetkeztek, hogy közösen tegyenek az indonéz tőzegláperdők területét veszélyeztető erdőírtások ellen. A folyamat hatására csökken az erdőkben raktározott szén mennyisége, valamint az írtásokkal újabb természetes élőhelyek pusztulnak el. Az éghajlatváltozás elleni cselekvés jegyében az irodák ugyancsak közösen lépnek fel a területen régóta fennálló füstköd helyzet enyhítése érdekében is.

Spanyolországban immáron közel 30 000 aláírást gyűjtöttek a tervezett 50 000-ből, amellyel a WWF Föld Órája csapatának kezdeményezésére a spanyol kormánynak üzenik a polgárok, hogy szeretnék, ha betartaná a COP21 után tett éghajlavédelmi ígéreteit, és lépéseket tenne a 100%-ban megújuló energiafelhasználás elérése érdekében.

Svédországban a WWF csapata arra kéri az embereket, hogy írjanak levelet a kormánynak, saját elképzeléseikkel a fosszilis energiahordozóktól mentes jövő elérése érdekében. Ezeket a javaslatokat a WWF szakpolitikai szinten képviseli majd. Skóciában, a májusi választások előtt a WWF arra figyelmezteti a versengő pártokat és politikusokat, hogy programjukban hangsúlyos helyet kell kapnia a választókat leginkább foglalkoztató éghajlatváltozás veszélyei ellen való fellépésnek.

Inspirációt merítve a műanyag zacskók 2014-es teljes kitiltásából a Galápagos-szigetekről, Ciprus az idei Föld Órája mozgósító erejével most ugyanezt szeretné elérni és ennek érdekében folytat erőteljes kampányt.

“Magyarországon a Föld Órájához kapcsolódóan a vállalatok szerepére is felhívjuk a figyelmet. Szerepük ugyanis alapvetően megnőtt az éghajlatváltozás elleni küzdelemben az utóbbi évek során. Nemcsak ők a legnagyobb kibocsátók, de beruházásaikkal is komoly hatást gyakorolnak környezetünkre. A WWF Magyarország hamarosan publikálja kutatási anyagát, amellyel a hazai nagyvállalatok éghajlatvédelmi céljait és tevékenységét térképezte fel. Szeretnénk, ha a kutatás eredményét egyben feladatként értékelnék, és aktív szerepet vállalnának a hazai éghajlatvédelemben.” – jelentette ki Vaszkó Csaba, a WWF Magyarország Éghajlatváltozás és Energia programjának vezetője.

Föld Órája

2007-ben a Föld Órája azzal a céllal született, hogy sokak figyelmét irányítsa rá az éghajlatváltozásra, és kormányokat, üzleti szereplőket, civil szervezeteket és egyéni támogatóit mozgósítsa a megfékezésére. Mostanra pedig olyan globális akcióvá nőtte ki magát, mely több mint 2,3 milliárd embert ér el világszerte. Idén 10. alkalommal, március 19-én, szombaton 20:30 és 21:30 között “kapcsolunk le” egy órára, hogy közösen világítsunk rá az éghajlatváltozás elleni fellépés szükségességére és a figyelmet szimbolikusan azokra a természeti értékekre irányítsuk, amelyek megóvásán az emberiség túlélése múlik. Tudj meg részleteket a magyarországi eseményekről és a globális történésekről.

Fotó: alternativenergia.hu

 

Hasonló hírek

Az idei július lehetett 1880 óta a legmelegebb hónap a Földön

Edit

Jó mederbe került a barcikai halgazdálkodás

info

A Greenpeace egy négy tonnás fatörzzsel tiltakozott a törvénytelen fakereskedelem ellen Párizsban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------