Hirmagazin.eu
Főoldal » Rekord: 2019! (A cikk videót tartalmaz) Olvasóink nevében is köszönjük a szervezők nagyszerű programját! Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Rekord: 2019! (A cikk videót tartalmaz) Olvasóink nevében is köszönjük a szervezők nagyszerű programját! Hirmagazin.eu

Világítás, prizma, fényvisszaverő mellény, lámpafényes felvonulások. Minden eddiginél több kerékpáros vett részt Békés megyében a “Megvilágosodás Napján”, amely a balesetek megelőzése érdekében a láthatóság fontosságára igyekszik ráirányítani a figyelmet.

Tizenhatodik alkalommal rendezte meg 2018. október 5-én a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a „Megvilágosodás Napját”.

Ősszel, amikor rövidülnek a nappalok, egyre többet kell szürkületben, sötétben közlekedni.

A kerékpárosok esetében különösen fontos a láthatóság, hiszen a kerékpárosokat nem védi karosszéria, egy kisebb ütközés is súlyos következményekkel járhat.

A „Megvilágosodás Napján” Békés megyében 15 településen 22 üzlet, illetve szerviz várta kedvezményekkel a kerékpárosokat.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság pedig lámpákkal, prizmákkal, fényvisszaverő ajándékokkal igyekezett segíteni a bicikliseknek abban, hogy minél többet tudjanak tenni saját biztonságukért.

A rendezvényen idén egy új eszközt is bemutattak, a kerékpáros irányjelző karkötőt, ami magyar találmány.

Amikor a kerékpáros kinyújtja a karját és jelzi, hogy kanyarodik, a csuklóján lévő karpánt villogni kezd, így a kerékpáros jobban látható.

A kezdeményezésnek 2001 óta minden évben nagy sikere volt, idén azonban rekord született. A szervizekben, üzletekben 998-an vásároltak lámpát, vagy valamilyen láthatóságot segítő eszközt, illetve javíttatták meg biciklijük világítását.

A megye 8 városában meghirdetett esti lámpafényes felvonuláson pedig 929 kerékpáros vett részt. Családok, baráti társaságok, közéleti személyiségek, rendőrök tekerték végig a kijelölt távokat azért, hogy példát mutassanak.

A felvonulásokat minden helyszínen ajándéksorsolás követte, amelyen a biciklisek hasznos, a biztonságukat erősítő kiegészítőket nyerhettek.

Lehetőség volt arra is, hogy a kerékpárosok regisztráltassák kerékpárjaikat.

Békéscsabán, a Csaba Center előtt polgárőrök gravíroztak egyedi azonosító számokat az érdeklődők kerékpárjaiba, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai és a Békéscsabai Szakképzési Centrum rendészeti ügyintéző szakos hallgatói pedig a „BikeSafe” adatbázisban rögzítették a kerékpárokat.

Ezzel a lehetőséggel 92-en éltek, így összesen 2019-en vettek részt Békés megyében a 16. „Megvilágosodás Napján”.

A szervezők reménykednek abban, hogy jövőre, 2019-ben a 2019-et is meghaladja majd a résztvevők száma.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Magyarország bekeményít, jaj a pénzmosóknak!

Géza

Meghalt két rendőr Budapesten

info

Kigyulladt egy templom Budapesten

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------