Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Rekord: 2019! (A cikk videót tartalmaz) Olvasóink nevében is köszönjük a szervezők nagyszerű programját! Hirmagazin.eu

Világítás, prizma, fényvisszaverő mellény, lámpafényes felvonulások. Minden eddiginél több kerékpáros vett részt Békés megyében a “Megvilágosodás Napján”, amely a balesetek megelőzése érdekében a láthatóság fontosságára igyekszik ráirányítani a figyelmet.

Tizenhatodik alkalommal rendezte meg 2018. október 5-én a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a „Megvilágosodás Napját”.

Ősszel, amikor rövidülnek a nappalok, egyre többet kell szürkületben, sötétben közlekedni.

A kerékpárosok esetében különösen fontos a láthatóság, hiszen a kerékpárosokat nem védi karosszéria, egy kisebb ütközés is súlyos következményekkel járhat.

A „Megvilágosodás Napján” Békés megyében 15 településen 22 üzlet, illetve szerviz várta kedvezményekkel a kerékpárosokat.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság pedig lámpákkal, prizmákkal, fényvisszaverő ajándékokkal igyekezett segíteni a bicikliseknek abban, hogy minél többet tudjanak tenni saját biztonságukért.

A rendezvényen idén egy új eszközt is bemutattak, a kerékpáros irányjelző karkötőt, ami magyar találmány.

Amikor a kerékpáros kinyújtja a karját és jelzi, hogy kanyarodik, a csuklóján lévő karpánt villogni kezd, így a kerékpáros jobban látható.

A kezdeményezésnek 2001 óta minden évben nagy sikere volt, idén azonban rekord született. A szervizekben, üzletekben 998-an vásároltak lámpát, vagy valamilyen láthatóságot segítő eszközt, illetve javíttatták meg biciklijük világítását.

A megye 8 városában meghirdetett esti lámpafényes felvonuláson pedig 929 kerékpáros vett részt. Családok, baráti társaságok, közéleti személyiségek, rendőrök tekerték végig a kijelölt távokat azért, hogy példát mutassanak.

A felvonulásokat minden helyszínen ajándéksorsolás követte, amelyen a biciklisek hasznos, a biztonságukat erősítő kiegészítőket nyerhettek.

Lehetőség volt arra is, hogy a kerékpárosok regisztráltassák kerékpárjaikat.

Békéscsabán, a Csaba Center előtt polgárőrök gravíroztak egyedi azonosító számokat az érdeklődők kerékpárjaiba, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai és a Békéscsabai Szakképzési Centrum rendészeti ügyintéző szakos hallgatói pedig a „BikeSafe” adatbázisban rögzítették a kerékpárokat.

Ezzel a lehetőséggel 92-en éltek, így összesen 2019-en vettek részt Békés megyében a 16. „Megvilágosodás Napján”.

A szervezők reménykednek abban, hogy jövőre, 2019-ben a 2019-et is meghaladja majd a résztvevők száma.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Halálos baleset történt Somogyban – videó

Géza

Rendőrségi felhívás: Ki ismeri?

info

Rendőrkézen a hódmezővásárhelyi betörők (A cikk videót tartalmaz)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------