Főoldal » Rejtőzködő pluszbevételek – 29 Millió forint pluszbevétel 2 hónap alatt
Gazdaság

Rejtőzködő pluszbevételek – 29 Millió forint pluszbevétel 2 hónap alatt

Attól, hogy egy cég, vállalkozás jó eredményeket produkál, elképzelhető, hogy jelentős plusz bevételeket lehet elérni a megfelelő eszközöket, megoldásokat alkalmazva.

A bejegyzésben saját példát mutatok be, hogy szűk 2 hónap alatt, 200 ezer forint hirdetési költség mellett, hogyan sikerült plusz 29 millió forint bevételt generálni partnerünknek.

Egy olyan cégről van szó, aki több százezer, esetleg millió forintos termékeket értékesít, és az általunk javasolt lehetőség előtt is jó eredményeket hoztak a kampányaink, kifogástalan volt a közös munka.

Kép forrása: Freepik

Dinamikus remarketing Facebookon

Tapasztalatból tudjuk, sokan úgy tekintenek a dinamikus remarketing hirdetésekre Facebookon, hogy azok csak az alacsony árfekvésű termékek esetében térülnek meg, B2B esetén pedig szó sem lehet róla.

Ebben az esetben is időre volt szükség, hogy meghozza a döntést ügyfelünk, de igyekeztünk minden információt rendelkezésre bocsátani a döntéshez, majd folyamatos visszacsatolásokkal tájékoztattuk partnerünket a kampány alakulásáról.

A dinamikus remarketing segítségével, ha egy látogató megnézi a weboldalad egy bizonyos termékét, akkor hirdetésként a megnézett termék fog megjelenni neki FB-on.

A sima remarketing és a dinamikus remarketing között az a különbség, hogy a dinamikus remarketing esetében felöltesz egy termékkatalógust és lényegében automatikusan jelennek meg a hirdetések, nem kell foglalkoznod a termékenkénti külön hirdetések létrehozásával.

Ez a bejegyzés nem a technikai beállításokról szól, így részletesebben nem is foglalkoznék ezzel a részével. Viszont azt érdemes tudni, hogy sok esetben azért nem használnak dinamikus remarketing hirdetést, vagy azért nem ajánlják, mert körülményes, nehéz beállítani (termékkatalógus létrehozása, kódok elhelyezése, stb.).

Mi is tapasztaltunk már hasonlót, több résztvevője van a folyamatnak (fejlesztő, marketinges, cégvezető, stb.), ezért több ponton is elakadhat a kampány létrehozása.

Erre külön módszertant dolgoztunk ki, így próbáljuk kiküszöbölni a rajtunk kívülálló tényezőket, melyek megakadályozhatják a kampány sikeres létrehozását.

Háttér-információk a dinamikus remarketing előtti időszakról

A példában szereplő cég jó forgalmat bonyolított le a meglévő platformokon, csatornákon. Alapvetően jól ment a biznisz, viszont úgy láttuk, van még lehetőség fejlődni, nagyobb bevételt elérni.

Ahogy a bevezetőben is említettem, széles körben elterjedt az a nézet, hogy Facebookon nem lehet magas árfekvésű, prémium termékeket, szolgáltatásokat értékesíteni.

Ez évekkel ezelőtt talán tényleg így is volt, viszont változott a felhasználói magatartás, valójában már Instagramon is eredményesen lehet prémium termékeket, szolgáltatásokat értékesíteni.

Facebook dinamikus remarketing számokban

Az alábbi képen láthatod, hogy a kampány indulása óta milyen eredményeket produkált a Facebook dinamikus remarketing.

A képen szereplő eredmények január 1-től mutatják az elért eredményeket a mai napig (02.20.).

Tehát szűk 2 hónap alatt egy jól futó cég bevételét sikerült jelentős mértékben megnövelni.

200 ezer forint hirdetési költséggel közel 29 millió forintos bevételt értünk el. Egy eleve jól futó biznisz esetében ez kiemelkedő eredményt, megtérülést jelent.

Alapvetően nem lett volna szükség új lehetőségek keresésére, eszközök tesztelésére, mert partnerünk elégedett volt az eredményekkel. Viszont ha megvan az esély, hogy a jó eredményekből kiváló eredmények legyenek, akkor érdemes plusz munkát fektetni a folyamatba.

Ha jól fut a bizniszed, számodra is érdemes megfontolni, milyen további lehetőségekkel tudsz a jó eredményekből kiváló eredményeket elérni.

Az “esettanulmány” kiegészítése

A bejegyzésben ugyan a Facebook dinamikus remarketing eredményeiről számoltam be, viszont a fő üzenet az, hogy egy jól menő vállalkozás, cég eredményein jelentős mértékben lehet még javítani, ha a megfelelő eszközöket, megoldásokat használják.

Partnereink többször kiemelték, hogy a közös munka során nagyra értékelik őszinteségünket, hogy nem minden esetben hajtjuk végre ügyfeleink kérését, amennyiben biztosan tudjuk, a kérés nem szolgálja partnerünk céljait. Természetesen ezt alaposabb megbeszélés előzi meg.

És ezzel párhuzamosan igyekszünk abban az esetben is tanácsokat, új lehetőségeket felsorakoztatni, ha alapvetően semmi probléma a kampányok eredményeivel, tehát a munkánkkal.

Ha úgy látjuk, egy jól futó bizniszből további munkával, új megoldásokkal ki lehet hozni még többet, akkor igyekszünk partnerünknek ezt javasolni és alátámasztani bizonyítékokkal.

Partnerünk kérésére nem árulhattuk el a cég nevét és azt sem, milyen termékeket, szolgáltatásokat értékesít.

Kíváncsi vagy, hogyan dolgozunk?

Ha jó eredményeket produkál céged, vállalkozásod, akkor is érdemes elgondolkodni, hogy mi hozható még ki belőle!

Forrás: klikkmarketing

Hasonló hírek

Az adóhatóság továbbra is figyeli a vagyonosodásukat

info

A beruházásokat is támogatja a Gazdaságvédelmi Akcióterv

Géza

Tíz százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------