Image default
Tudástár - minden érdekesség

Rejtélyes objektumot fedeztek fel az Antarktisz partjainál! – VIDEÓ

Egy ufó­ra­jongó kü­lö­nös ob­jek­tu­mot fe­de­zett fel az Ant­ark­tisz part­ja­i­nál a Go­ogle Earth se­gít­sé­gé­vel. Mintha egy ha­tal­mas jármű éppen a víz alól törne a fel­színre tit­kos, víz alatti bá­zi­sá­ról…

Már maga a helyszín is igen érdekes, ugyanis a műholdas térkép szerint a furcsa alakú, Deception (Megtévesztés) nevű, 12 km széles sziget mellett látható. Maga a sziget valójában egy aktív vulkán, és a beszakadt krátere helyén hatalmas öbölnek ad helyet. Jelenleg is egy spanyol és egy argentín nyári tábor található rajta, valamint egy korábbi bálnavadász település romjai. Utóbbi csak néhány éve néptelenedett el, amikor a kitörő vulkán megölte a település mind a 45 lakóját. Manapság csak őrült turisták látogatják a szigetet, hogy a különleges vulkáni hőforrásokban fürödjenek.

Rejtélyes objektumot fedeztek fel az Antarktisz partjainál!

A rejtélyes objektumra innen nagyjából 8 kilométerre bukkant a szemfüles ufóvadász. A tárgy a felvétel tanúsága szerint legalább 40 méter magas, és jókora hullámokat vet a víz felszínén. Úgy tűnik, mintha éppen a víz alól bukkanna elő. Az ufókedvelők közössége elég sokat ötletelt azon, hogy mégis mi lehet. Egyesek bálnának gondolták, ami éppen levegőért úszott a felszínre, mások hatalmas tintahalat képzelnek bele, vagy jéghegyet, esetleg vitorlás halászhajót.

Sokan azonban mégis az ufó teória mellett kardoskodnak, hiszen számos olyan elbeszélés létezik, miszerint 1947-ben hasonló, víz alól előbukkanó korong alakú tárgyak futamították meg az amerikaiak hadihajóit, melyek a nácik állítólagos, titkos antarktiszi bázisát készültek felkutatni… A képen pedig – a hívők szerint – a rejtett, víz alatti bázist éppen elhagyó egyik náci ufó látszik.

Persze jól ismerjük már az elvakult ufómániások észjárását, hiszen még a legegyszerűbb alakzatba is képesek idegenek űrhajóját belelátni. A szkeptikusok szerint legvalószínűbb, hogy egy víz alatti kiemelkedés csúcsa, egy jókora kőszikla látható a képen, mely magányosan töri a hullámokat a sarkvidéki tengeren.

Hogy melyik állítás az igaz? Csak akkor derülhet ki, ha valaki éppen arrafelé hajókázik és alaposan szemügyre veszi a helyet. Persze erre igen kicsi az esély mostanában…

A Google Earth térképei egyébként is kész aranybányának számítanak az ufóvadászok számára. Még olyan helyeket is meg tudnak nézni, mint a hírhedt nevadai 51-es körzet. Illetve számos különös alakzatot, objektumot fedeztek már fel a világ különböző pontjain, melyekről még a helyiek sem tudnak…

Ha ufók tényleg léteznek, akkor elég nagy az esély rá, hogy még földönkívüli jármű is kerülhetett a műholdas felvételekre, csak meg kell találni… Persze eddig még nem sikerült.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Titokzatos lény úszott fel a Temzén Londonig – VIDEÓ

Mazsi

23226 napos rekord

info

Az unió fellépne a kontinensen terjedő gyűlölet ellen

info