Tudástár - minden érdekesség

Rejtélyes objektumok csapódtak be a földbe, lángba borították a sztyeppét – VIDEÓ

Rejtélyes objektumok csapódtak be a földbe, lángba borították a sztyeppét

Két tárgy is be­csa­pó­dott egy­más mellé, fel­gyújtva ezzel a sztyeppe szá­raz nö­vény­ze­tét.

A két fénygömb helyi idő szerint csütörtökön, éjfél után nem sokkal tűnt fel a kazahsztáni Bosztangyik közelében – számol be a Mirror. Az objektumok egy ideig csak az eget világították meg, majd a falutól nem messze becsapódtak. Mikor a gömbök földet értek, felrobbantak, megrezegtetve a közeli házakat és lángba borítva a sztyeppét.

A helyszínen a növényzet mintegy 100 hektáron égett le. A becsapódás pillanatában a helyi mobilkommunikáció azonnal megszakadt.

A falu lakói a hatalmas robajra a helyszínre siettek. A tűz eloltása után egy furcsa, 3 méter átmérőjű, ezüst színű, szeleppel ellátott tárgyat találtak a landolás helyén. Valamivel távolabb egy hasonló, de valamivel kisebb objektum is előkerült.

A tárgyak feltételezhetően a légkörbe való belépés során részben megolvadtak. A közeli Karaszu lakói arról számoltak be, hogy az ütközés előtt a nagyobb tárgy erős fényjelenség kíséretében körbe-körbe pörgött.

A szakértők szerint feltételezhető, hogy úgynevezett űrszemétről van szó, és egy műholdról vagy egy űrszondáról váltak le. Az sem kizárható, hogy a tárgyak egy közelmúltban felbocsátott orosz rakéta maradványai. A Roszkoszmosz egyelőre nem kommentálta az esetet.

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Félholdat a templomokra?

info

London a legsportosabb város

info

Hospice Ellátás Világnapja

info